Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 5. december 2013

Kronprinsen på hemmeligt besøg i Afghanistan

Kronprins Frederik har for tredje gang besøgt de danske soldater i Afghanistan, oplyser Kongehuset.

Kronprinsen landede i går (4.december) i Camp Bastion i Afghanistan i et af forsvarets C-130 Hercules transportfly. Herefter tilbragte han et døgn i landet sammen med forsvarschef Peter Bartram, hvor de foruden Camp Bastion besøgte danske soldater i Lashkar Gah og Kandahar.

Af sikkerhedsmæssige hensyn var besøget uvarslet, så det kom som lidt af en overraskelse for de udsendte soldater, at kronprinsen pludselig befandt sig i deres lejr. Han fik en rundvisning i lejren, snakkede med soldaterne og holdt en tale for hele det danske hold.

- Det har været en stor oplevelse igen at få mulighed for at besøge de udsendte, danske soldater i Afghanistan. Jeg er som ved tidligere besøg imponeret over det, soldaterne udretter. 

Missionen i Afghanistan er ikke længere i folks bevidsthed i samme grad som tidligere. Jeg synes, det er vigtigt, at vi hjemme husker, at Danmark fortsat har soldater indsat i Afghanistan et stykke tid endnu. De nuværende, udsendte soldater udfører, ligesom deres forgængere, et flot stykke arbejde, sagde kronprins Frederik.

Besøget varede 24 timer, og blev først annonceret da kronprinsen var i sikkerhed igen, væk fra lejren.


3 kommentarer:

  1. Godt klaret vores charmerende kronprins :)

    SvarSlet
  2. Han bliver en rigtig god konge - ingen tvivl om det.

    SvarSlet
  3. Det gør han ihvertfald, ingen tvivl om det :-)

    SvarSlet