Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 10. juni 2015

Prinsebryllup i Stockholm

På lørdag får Sverige en ny prinsesse. Det sker klokken 15.30 i Slottskyrkan, når prins Carl Philip og hans forlovede, Sofia Hellqvist giver hinanden deres livs JA! 

Og det er jo altid spændende hvem der dukker op som gæster ved sådan en stor og romantisk begivenhed. Herfra Danmark er det blevet bekræftet at dronning Margrethe - som i øvrigt er gudmor til Carl Philip - kommer alene uden prins Henrik ved sin side. Det er åbenbart en ny vane... Til gengæld får hun selskab af begge sine sønner og svigerdøtre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, samt prins Joachim og prinsesse Marie. 

Fra Holland kommer dronning Máxima - formentlig sammen med sin mand, kong Willem-Alexander. Og der er også en chance for at kongeparret fra Spanien, Felipe og Letizia dukker op, men det bliver først endeligt bekræftet via deres officielle kalender den 12. juni - altså så sent som dagen før brylluppet. Der er stor sikkerhed omkring sådanne begivenheder, og derfor offentliggøres hele gæstelisten først på selve dagen. 

Buckingham Palace har meddelt at prins Edward og grevinde Sophie kommer som de eneste repræsentanter fra det engelske kongehus - og det kommer ikke som nogen overraskelse. William og Kate deltager stort set aldrig i private begivenheder i andre europæiske kongehuse, hvor imod Edward og Sophie gerne dukker op og deltager. Sophie (grevinde af Wessex) er i øvrigt vist også en af de mere "menneskelige" der har giftet sig ind i den engelske kongefamilie - altså i den generation, udover Diana.

Desuden siges der at komme repræsentanter fra både Grækenland, Norge, Belgien og Luxembourg. 

Sådan så det ud, da Europas kongelige deltog i fejringen af kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings bryllup den 19. juni 2010 i Stockholm:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar