Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 10. juni 2015

Carl Philip & Sofia - ikke de eneste med "startvanskeligheder"

Svenskerne har haft lidt svært ved at vænne sig til tanken om, at Sofia Hellqvist en dag skulle blive svensk prinsesse, men det bliver hun altså alligevel - om blot 2 dage, når hun siger ja til prins Carl Philip i Slotskyrkan i Stockholm, hvor ikke færre end 400 gæster er med til at fejre dem. 


Sofia Hellqvists fortid som letpåklædt model og tidligere Paradise Hotel-deltager fik nemlig svenskerne til at rynke på næsen, dengang parret fandt sammen i 2010. Men til trods for masser af kritik holdt Carl Philip fast i sit valg. Han kan jo så glæde sig over, at han ikke er den første kongelige, der har truffet et lidt upopulært valg af partner. Vi nævner i flæng:

Kronprins Haakon: Forelskede sig i enlig mor
Carl Philip behøver blot skæve til sit naboland Norge for at finde et andet royalt par, der i dén grad mødte modstand. Kronprins Haakon forelskede sig nemlig i en kvinde, der havde en mindst ligeså kontroversiel fortid som Sofia. Hun hed Mette-Marit, var enlig mor til en søn og havde eksperimenteret med stoffer i sine yngre dage. Det faldt mange nordmænd for brystet, men kronprins Haakon holdt ved og har senere afsløret, at han var klar til at opgive tronen for at få sin elskede. 
I dag er Mette-Marit elsket af det norske folk, der er stolte af deres kronprinsesse.

Kong Harald: Måtte ikke få borgerlig kone
Den daværende kronprins Harald af Norge måtte vente ni år på at blive gift med sin kæreste, Sonja Haraldsen. Hun var borgerlig, og regentparret og regeringen frygtede at ægteskabet kunne skade det relativt unge kongehus, der genopstod i 1905.  Men Harald insisterede angiveligt på at forblive ugift, hvis ikke han fik sin Sonja - så det gjorde han til sidst. 
På mange måder minder Harald og Haakons historier egentlig om hinanden; de nægtede at gifte sig med andre end den (borgerlige) pige, de havde forelsket sig i. Sgu!!
 ...Sådan! Rigtige mandfolk, we like.
    Der er 33 år mellem disse to billeder; brudevals anno 1968 og 2001

Prins Charles: Blev gift med sin elskerinde
Britiske prins Charles første brud, prinsesse Diana, var som bekendt et stort hit hos befolkningen. Dét var hans anden hustru Camilla Parker-Bowles til gengæld ikke. En del af grunden til, at det første ægteskab gik i stykker, var nemlig, at Charles havde en affære med Parker-Bowles, hvilket resulterede i en dramatisk og bitter skilsmisse fra Diana. Derfor var det temmelig opsigtsvækkende, da Charles i 2005 annoncerede, at han nu skulle giftes med Parker-Bowles. Vielsen foregik da også ret privat, og Camilla Parker-Bowles bruger ikke titlen 'Prinsesse af Wales', da den minder folk for meget om Diana. 

Dronning Beatrix: Blev røgbombet på karetturen 
I Holland har man også oplevet flere kontroversielle ægteskaber. I starten af 60'erne kastede kronprinsesse Beatrix sin kærlighed på tyskeren Claus van Amsberg. Grundet Anden Verdenskrig var tyskere ikke synderligt populære i Holland, og van Ambergs fortid i de nazistiske ungdomsorganisationer Deutches Jungvolk og Hitler Jugend gjorde det naturligvis ikke bedre. På selve bryllupsdagen den 10. marts 1966 blev parret mødt med protestråb som "Claus, 'raus!" (Ud med Claus, red.), og på karetturen blev der pludselig smidt en røgbombe mod dem.  

Kong Willem-Alexander: Hustruens far var involveret i diktatorregime
Cirka 40 år senere befandt Beatrix' ældste søn Willem-Alexander sig nogenlunde i samme situation, selvom han heldigvis hverken blev udsat for ondskabsfulde tilråb eller røgbomber på sin bryllupsdag. Han fandt nemlig sammen med den argentinske skønhed Máxima, hvis far havde arbejdet som landbrugsminister under diktatoren Jorge Rafael Videla, der angiveligt har mange tusinde mord på samvittigheden. Det hollandske folk bekymrede sig meget om, hvorvidt faren skulle deltage i brylluppet, men begge forældre blev væk - og i dag er Máxima en højt skattet dronning, ikke kun i Holland men i hele verden, hvor hun møder folk på lige fod og altid med et stort, varmt og ægte smil.

Kong Felipe: Gift med fraskilt kvinde
I Spanien gjorde man store øjne, da det kom frem at kronprinsen skulle forloves med en kendt nyheds-journalist - ikke så meget på grund af jobbet, men på grund af hendes baggrund; Hun havde nemlig allerede et ægteskab bag sig. Dét kan man jo ikke i et romersk-katolsk trossamfund...men det ku' Felipe, og den 22. maj 2004 giftede han sig med sin Letizia.
Hvis det at deres (nu) dronning var fraskilt, kunne chokere spanierne dengang i 2002 hvor forholdet mellem kronprinsen og frk. Ortiz Rocasolano blev kendt - så er det da absolut ingenting i forhold til de skandaler andre medlemmer af kongefamilien siden har udsat dem for! Det være sig storesøster Cristinas skattesag (som først "bare" var hendes mands) eller farmand, Juan Carlos' årelange utroskab - for ikke at glemme hans elefantjagter!!! Så er et forlist ægteskab på blot et år pludselig ikke så slemt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar