Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 14. juni 2015

Carl Philip & Sofia - Romantisk vielse

Hun gik ind i kirken som frøken Sofia Christina Hellqvist, og ud som Hendes Kongelige Højhed prinsesse Sofia af Sverige, hertuginde af Värmland.

Til tonerne af Enya-sangen "Athair Ar Neamh" i instrumenta/fløjte version, trådte den smukke brud - ledsaget af sin far Erik Hellqvist - lørdag eftermiddag kl. 16.30 ind i Slottskyrkan i Stockholm. 
For enden af det lange kirkegulv ventede en rørt prins Carl Philip, og med sig "på sidelinjen" havde han sine ligeså rørte søstre.


Indvendigt var Slotskirken udsmykket med sarte pastelfarvede blomster, der sammen med farverne i de mange elegante kjoler skabte en smuk baggrund bag det forelskede par, der gav hinanden deres JA foran alle deres gæster og millioner af TV-seere. Selv sad jeg med kleenex'en fremme og tørrede tårer væk i takt med brudgommen. 

Adskillige i den royale familie kæmpede forgæves med at holde tårerne tilbage - præcis som os hjemme bag TV-skærmene. Kronprins Frederik og den norske kronprinsesse Mette-Marit sad begge med våde kinder, da kirken blev fyldt med tonerne af Coldplays følsomme sang "Fix You", fremført af orkester og kor. Derudover blev den amerikanske sangerinde Rihannas megahit "Umbrella" fremført i en ny svensk udgave som "Paraply" - det royale bryllup havde i det hele taget masser af pop og pagt. 

Også Beethovens stille klassiker "Joyful, joyful" blev nyversioneret med opløftende gospelkor og klap, mens parret gik ud af kirken til modtagelse fra blitz og jubel. Udenfor kirken hyldede tusindvis af spændte royalister det nygifte par med smil og viftende svenske flag, hvor Carl Philip og Sofia Hellqvist gav det først kys som ægtefolk. Efterfølgende steg det glade par op i en hestekaret, der kørte dem rundt i Stockholms gader, hvor omkring 100.000 mennesker lykønskede parret på ruten.


Inden præsten stillede det store spørgsmål, læste kronprinsesse Victoria op fra højt fra Første Korintherbrev, der også kaldes kærlighedskapitlet, fra Det Nye Testamente. Efterfølgende læste også begge Sofias søstre højt i kirken.Ingen kommentarer:

Send en kommentar