Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 11. juni 2014

Prins Henrik's 80-års fødselsdag

Prins Henrik vågnede i morges op til strålende solskin og 25 graders varme på sit elskede vinslot, Château de Cayx i Frankrig - på sin 80-års fødselsdag. Absolut lykkelig, med hele familien omkring sig. For de var der allesammen; fruen, sønnerne, svigerdøtrene, alle otte børnebørn - ja, selv Apple var med, prinsesse Maries lille charmerende hund, som hyggede sig med prinsgemalens sidste skud på stammen, lille ruhårede Rosina, og dronningens Helike.

 

Og fødselsdagsbarnet strålede da også af glæde, da han med et barnebarn i hver hånd - og resten af familien i en flok rundt om sig - kom ned ad trappen fra terrassen på Cayx, og tog glad og smilende imod de mange pressefolk fra hele Europa, der var kommet til slottet for at hylde ham. 🍷"Tak, tak, fordi De er kommet. Det er en dejlig dag. - Se, vi er her alle sammen, og jeg er bare så glad", sagde prins Henrik, der hurtigt satte sig på den hvide bænk i haven, med dronningen på den ene side og børnebørnene alle vegne rundt om ham. Her afslørede han, at han havde fået sunget fødselsdagssang i kor af sin store familie, og dronning Margrethe kunne oplyse, at resten af fødselsdagen vil blive holdt helt enkelt i familiens skød.


Prins Henrik tog sig dog også tid til en skål med de danske turister, der var kommet til Frankrig for at ønske ham tillykke - han bød dem på et glas hvidvin i gården foran vinbutikken: "Alle, der er her til stede, kom hen og få et glas af min vin. Den er god."

Derefter blev der vinket med danske flag, inden prins Henrik igen gik ind på slottet for at fejre dagen på den allerbedste måde: sammen med familien. Det er første gang i adskillige år, at dronningen og prinsgemalen har været på vinslottet sammen med hele familien, og det var absolut lykken for dagens fødselar. 👍


I anledning af fødselsdagen er der fremstillet en ganske særlig vin med druer fra prins Henriks egne vinmarker. Lidt usædvanligt findes vinen kun i magnumflasker, og der er produceret 12.000 flasker. Som noget helt enestående har dronningen malet det smukke billede, der er trykt på samtlige flasker og forestiller markerne omkring Cayx. 🍷

"Jeg håber, der bliver drukket rigtig meget af vinen til fødselsdagen, for den er god," siger Guillaume Bardin, der her viser vinen frem. Han er ikke blot prins Henriks nevø, han bestyrer også vinproduktionen til daglig. Det var dog ikke den vin, der blev budt på i formiddagssolen, men en lækker kølig hvidvin - naturligvis også af egen produktion. 

1 kommentar:

  1. Sikke skønne billeder af vores dejlige royale familie.. Alle billeder stråler af glæde og kærlighed <3

    SvarSlet