Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 4. juni 2014

Kronprins Felipe - snart konge

Torsdag den 19. juni får Spanien ny konge. Efter et par dages spekulationer om hvor hurtigt kronprins Felipe ville overtage den spanske trone fra sin far, kong Juan Carlos, er datoen nu endeligt på plads. 


Ceremonien vil finde sted i den spanske kongres, hvis lovændringen bliver vedtaget i regeringen i den kommende uge. Der findes nemlig ingen eksisterende lov, til at varetage den præcise procedure i tilfælde af en abdikation, men spanske lovgivere har på rekordtid skabt en, der vil blive sat til afstemning næste onsdag. Det forventes, at alle større partier, med undtagelse af baskerpartiet, vil stemme for.

Den 46-årige kronprins, der lyder det knap så mundrette navn Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia, har netop fejret 10-års bryllupsdag (22. maj) med sin Letizia, og parret har to børn, prinsesse Leonor på otte og prinsesse Sofía på syv år.

Kronprins Felipe står for en moderne tilgang til monarkiet og ser ikke sig selv som hævet over resten af det spanske folk.

"Jeg tænker, at jeg ikke er så forskellig fra alle andre. Jeg har mine fejl, egenskaber, frustrationer, glæder, bekymringer...alting. En konge skal ikke miste sin opfattelse af, hvad det vil sige at være normal," har han tidligere sagt til Hello! Magazine.

Efter terrorbomberne i 2005 i Madrid vandt kronprinsen stor offentlige støtte, da han allerede samme dag, som bomberne sprang, besøgte adskillige sårede på et af byens hospitaler. Han er generelt populær og vellidt af det spanske folk, så lad os håbe på monarki i Spanien mange, mange år ud i tiden. En flot konge får de i hvert fald - og en smuk dronning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar