Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 4. juni 2014

Prins Henrik 80 år - reception i Orangeriet

Det er først d. 11. juni (næste onsdag) at prins Henrik fylder rundt. Men allerede nu er hans 80 års-fødselsdag blevet markeret på forskellig vis.

Mandag eftermiddag blev der afholdt reception for fødselaren i Orangeriet på Fredensborg Slot, og her var det en synligt stolt og glad prins Henrik, der tog imod endnu et flot maleri af ham selv - denne gang malet af kunstneren Mikael Melbye. Maleriet forestiller prinsgemalen i sine franske vinmarker på Chateau de Cayx, og er en gave fra 200 af hans venner. 


Det nye maleri blev afsløret ved en reception foran Orangeriet i Fredensborg og ud over de 200 venner, der stod bag den flotte gave, var 200 andre også inviteret med til det flotte arrangement. 


Blandt gæsterne var bl.a. prins Henriks mangeårige ven og tennismakker, Erik Brandt. Han ankom til Orangeriet sammen med journalisten Stéphanie Surrugue, der har skrevet den roste portrætbog »Enegænger - portræt af en prins« om prinsgemalen. Desuden deltog bl.a. Peter og Henriette Zobel, baron Otto og Helle Reedtz-Thott fra Gavnø Slot samt Jørgen og Malou Skeel fra Birkelse Gods, i eftermiddagsfejringen af den snart 80-årige prinsgemal.


   Mikael Melbye har tidligere lavet et mere formelt og stateligt portræt af både 
   dronningen og prins Christian, men denne gang lød bestillingen på et privat portræt.

   Tidligere på dagen, mandag den 2. juni, uddelte prins Henrik priser 
   fra H.K.H. Prinsgemalens Fond på Fredensborg Slot. 

   ...Og for det ikke skal være løgn, inviterede Den Franske Ambassade i København, sidste
   uge på reception i - surprise - anledning af den kommende 80-års dag. Her havde 
   regentparret følgeskab af deres smukke franskfødte svigerdatter, prinsesse Marie.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar