Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 3. juni 2014

Prins Henrik 80 år - Gallaforestilling 1. juni 2014

Det var et glad og forventningsfuldt regentpar, der søndag aften ankom som de sidste til DR Koncerthuset, hvor DR hyldede prins Henrik med en stor festforestilling, i anledning af hans 80 års fødselsdag den 11. juni. 

Kunstnere som Bent Fabricius-Bjerre, sangerinden Medina og komikeren Andreas Bo var blandt de optrædende, og alle dermed med til at hylde hele Danmarks prinsgemal, dronning Margrethes mand, Frederik og Joachims papa, de otte børnebørns grandpapa og ikke mindst vennernes ven.


Der var mange og fine gæster, og prinsgemalen selv havde naturligvis selskab af sin dronning, sine to sønner og svigerdøtre, de fire ældste børnebørn samt svoger og svigerinde fra Grækenland, kong Konstantin og dronning Anne-Marie. Også tidligere svigerdatter, Alexandra var inviteret sammen med hendes "nye" mand, Martin Jørgensen. Derudover var der et par nære slægtninge på Montpezat-siden til stede i Koncerthuset - udover politikere, ansatte ved hoffet og masser af kendisser.

Grevinde Alexandra af Frederiksborg, som prins Joachims eks-kone hedder nu, blev af B.T. bedt om at beskrive sin tidligere svigerfar med tre ord: "Han er en fantastisk prinsgemal, en dejlig grand papa og ja et skønt menneske," lød karakteristikken fra den tidligere svigerdatter.
 Forfatteren til bogen "Enegænger - portræt af en prins," journalisten Stéphanie Surrugue, var også til stede på den røde løber, og hun beskrev prins Henrik som "landets bedste bordherre."

Blandt de mange flotte indslag aftenen bød på, blev der også vist små filmklip, der fortalte om prinsgemalen – lige fra mødet med den daværende kronprinsesse Margrethe til hverdagen med børnebørnene, blandt andet som her, hvor grandpapa har prinsesse Isabella med en tur i haven på Fredensborg:  http://www.youtube.com/watch?v=4hLV71UTxkE


Se eller gense hele festforestillingen her: 
http://www.dr.dk/tv/se/festforestilling-i-anledning-af-h-k-h-prinsgemalens-80-ars-foedselsdag/festforestilling-i-anledning-af-h-k-h-prinsgemalens-80-ars-foedselsdag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar