Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 16. juli 2015

Regentparret besøger Grønland

Regentparret aflægger officielt besøg i Grønland med Kongeskibet Dannebrog i perioden 8.-22. juli.

Sommerbesøget er på næsten to uger og omfatter besøg i 10 byer på den grønlandske vestkyst, hvor Regentparret sejler fra by til by med Kongeskibet Dannebrog. Den royale Grønland-udflugt har sidste stop i Nuuk d. 21. juli og afsluttes med en reception på Dannebrog.


Det var også på Dannebrog, Dronningen holdt pressemøde på turens første dag. Her var hun alene, men i strålende humør. Det er ingen hemmelighed at vores dronning er meget betaget af Grønland. De to første dage tilbragte Dronningen i Nordgrønland. Her besøgte hun bl.a. Station Nord og Daneborg Station, der er hovedkvarter for Slædepatruljen Sirius.

I lørdags ankom prins Henrik også til det store land mod nord, og iført grønlandske nationaldragter indledte Regentparret søndag deres 12 dage lange rejse sammen i Upernavik. Her besøgte de bl.a. Prinsesse Margrethe Skolen, som Dronningen selv indviede for 55 år siden, da hun besøgte Grønland for første gang. Senere på dagen besøgte parret et lokalhistorisk museum og blev blandt andet orienteret om bygdens historie. Regentparret overværede efterfølgende en kajakopvisning foran museet.

  


Søndag den 12. juli - Upernavik 


   På billedet ankommer Regentparret til Kongepladsen i Upernavik for at deltage i kaffemik. 

Mandag den 13. juli - Ukkusissat 

Regentparret besøgte mandag den 13. juli Ukkusissat. Efter den officielle modtagelse spadserede Dronningen og Prinsgemalen gennem bygden, hvor de bl.a. aflagde besøg i bygdekonsultationen, der betjenes af sygeplejersker.

Bagefter stod den på besøg hos 84-årige Salomine Skade, der er bygdens ældste borger. Hun havde i dagens anledning syet nye gardiner og bagt kage, og glædede sig til at byde Regentparret velkommen i sin stue. 
Efterfølgende stod den på kaffemik med bygdens beboere, inden prins Henrik snuppede sig en gyngetur sammen med en bygdens små drenge - og inden Dannebrog satte kurs mod næste mål; Qullissat.


Tirsdag den 14 juli - Qullissat og SaqqaqIngen kommentarer:

Send en kommentar