Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 2. juli 2015

Prinsesse Marie på Roskilde Festival

Det var ikke musikken der var i fokus, da prinsesse Marie i dag besøgte Danmarks største festival i Roskilde. Prinsessen havde nemlig en helt anden grund til at træde ud på den beskidte festivalplads, hvor der mødte hende et hav af indtryk. Støv i luften og andre duftindtryk hører med festivaler i den størrelse. Marie tog det hele i stiv arm og vandrede hjemmevant rundt mellem de mange gæster.


Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp var prinsesse Marie nemlig på Roskilde for at se det arbejde, organisationen laver under den ugelange festival. Her så hun bl.a. hvordan Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med Rockwool-koncernen om hvad, man kan bruge stenuld til. Materialet kan nemlig både bruges som isolering, til dæmninger og til plantekasser, og det er noget, der kan komme verdens flygtninge til gavn.

Prinsesse Marie besøgte også en pantbod, hvor en del af de tomme glas og dåser fra festivalens gæster ender som kroner og ører, der støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde. At se de unge frivillige, der knokler i sommervarmen for at sortere panten, var noget, der greb prinsesse Marie: "Det er vigtigt for mig at se Folkekirkens arbejde hernede. Det er første gang, jeg er her, og jeg er meget stolt af dem. Jeg bliver meget rørt," fortalte hun. 

Prinsessen var også forbi Folkekirkens Nødhjælps initiativ "WeFood", der kæmper for at ændre det faktum, at der smides tonsvis af mad ud i Danmark samtidig med, at mange i verden sulter. For at støtte initiativet kan danskerne købe en folkeaktie i projektet, og det har prinsesse Marie allerede gjort.


Meeen selvom man er prinsesse, skal man ikke regne med, at reglerne håndhæves anderledes. Det måtte Marie sande, da hun var på vej ind på selve festivalpladsen. Her havde hun en flaske vand med sig i det varme vejr, og på det sidste stop inden hun var helt inde på musikområdet, blev hun stoppet i sin gang af en frivillig, der fortalte Marie, at hun blev nødt til at fjerne skruelåget på sin vandflaske - ellers kunne hun ikke få den med ind.


Marie tog det hele hele med et smil, og låget blev fjernet. Men smilet blev dog en anelse mere anstrengt hos den frivillige, da tv2.dk fangede hende kort efter.


Hvad sagde du til prinsessen?

"Shit! Var det en prinsesse?!? Det anede jeg ikke, ej det er pinligt," lød det fra kvinden, som bærer stråhat på billedet. Efterfølgende kunne hun dog godt se det morsomme i situationen og grinede.

Det var som sagt prinsesse Maries første festivalbesøg i Roskilde, men forhåbentlig ikke det sidste:

"Jeg får ikke mulighed for at høre musik i dag. Men det kunne være hyggeligt at komme tilbage en anden gang. Gerne i selskab med mine to store drenge," sagde prinsessen inden hun igen tog tilbage mod København.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar