Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 15. juli 2015

Det Kongelige Palads i Madrid - Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid er den officielle residens for den spanske kongefamilie i Madrid, men bruges kun til statslige ceremonier. Kongefamilien bor ikke på slottet, men har i stedet valgt at bo i den mere beskedne Palacio de la Zarzuela i udkanten af Madrid. Her flytte kong Juan Carlos og dronning Sofia ind efter deres bryllup i 1962, og i sommeren 2002 flyttede kong Felipe (dengang kronprins) ind i en nybygget bolig, et 3150 kvadratmeter stort palæ, bygget på La Zarzuelas grund. Her bor han og Letizia og deres to døtre stadig.


Hvis man synes 3150 kvadratmeter er meget, så er det nærmest ingenting i forhold til størrelsen på Palacio Real de Madrid. Det imponerende, nærmest eventyr-agtige barokslot midt i Madrid har hele 135.000 kvadratmeter gulvplads og indeholder 3418 værelser! Det er dermed det største palads i Europa, og kendt for sit luksuriøse interiør og den imponerende samling af bl.a. møbler, kunst, våben og rustninger. Opførelsen af den bygning, man ser i dag, startede i 1738, efter den tidligere kongelige residens brændte ned på samme sted juleaften 1734. Den daværende konge Filip V besluttede at paladset skulle bygges i brandsikkert materiale som limsten og granit, og at det i øvrigt skulle ligne Versailles, hvor kongen havde tilbragt en del af sin ungdom. Opførelsen blev lagt i hænderne på to italienske arkitekter - og 26 år og 3 konger senere stod paladset færdigt. 

50 af paladsets værelser er i øvrigt åben for offentligheden når kongefamilien ikke bruger slottet.
- Det gør de som sagt kun ved statslige og officielle ceremonier. Det er fek.s. her der inviteres til gallamiddag ved statsbesøg, og her der vinkes fra balkonen. Sidst det skete var den 19. juni sidste år da kronprins Felipe blev "indsat" som konge. Dagen forinden havde slottet også dannet rammen om hans far, kong Juan Carlos' officielle abdikation.

Prisen for at besøge Palacio Real de Madrid var (februar 2007) 8 € pr. person. (Bare til info :-))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar