Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 19. juli 2015

Regentparret besøger Grønland III

Dronningen og Prinsgemalen nåede fredag til byen Sisimiut på deres to uger lange sommertogt rundt i Grønland. Sisimiut ligger i Vestgrønland ud mod Davisstrædet og er den næststørste by på øen med et indbyggertal på ca. 5.460 personer. - Og i Sisimiut var det ikke kun beboerne, der var glade for at modtage det danske regentpar; En stor, vamset grønlænderhund var så begejstret for det royale besøg – og især for Prinsgemalen, som fik både fik kys og kram af den store hund.

Prins Henrik fik øje på hunden, da han og Dronningen arm i arm var på vej gennem byen. Her stod den store, smukke grønlandske hund pludselig i vejkanten sammen med sin ejer, og Prinsgemalen der jo som bekendt er meget glad for hunde, styrede direkte hen mod den store hund og spurgte interesseret ejeren, hvilken race hunden var. - "Øjjj, hvor hvor er du dejlig.....ha ha ha....", grinte Prinsgemalen, mens han krammede "bamsen", der udviste stor hengivenhed for sin nye kongelige ven, som glad lod sig overfalde med smækkys, mens Dronningen smilende så på - dog på behørig afstand.

Fredag den 17. juli - Sisimiut


Lørdag den 18. juli  
Regentparret besøgte følgeskibet THETIS og takkede for dets assistance i forbindelse med togtet i Grønland den 8.-22. juli. Under besøget blev der bl.a. taget et billede på helikopterdækket med Kongeskibet i baggrunden.


 Søndag den 19. juli - Kangaamiut

Søndag den 19. juli lagde Dannebrog til ved Kangaamiut. Her blev Regentparret noget utraditionelt fragtet rundt på ladet af en trailer, da de blev vist rundt i bygden. De besøgte bl.a. et alderdomshjem, hvor Dronningen fik overrakt en gave - et sjal lavet af moskusuld. Efterfølgende besøgte de den lokale kirke, inden de i chalup sejlede ud til Kongeskibet for at fortsætte turen mod Maniitsoq, hvor parrer aflægger besøg mandag.


Mandag den 20. juli - Maniitsoq 

Efter den officielle modtagelse besøgte Regentparret daginstitution Kuunnguaq, hvor nogle af børnene underholdt med sang og dans. Derefter, for første gang på Grønlandsturen, delte Regentparret sig og besøgte hver sin virksomhed på havnen i Maniitsoq. Mens dronning Margrethe besøgte Royal Greenland, gik prins Henrik på besøg hos den danskejede familievirksomhed, Lilleholm Food. Her fortalte Prinsgemalen, at han og Dronningen faktisk aftenen før havde fået sæl på middagsbordet - og det var første gang kongehusets ceremonimester, Kim Christensen, smagte den grønlandske delikatesse. 

-  "Hansæl," fastslog han grinende og meget indforstået, men det fik straks direktør Jens Møller til at fortælle, at firmaet faktisk tidligere har solgt tørrede kønsdele fra hansæler til det japanske marked, fordi man her mener, det øger potensen. - Hvad sagde jeg?, grinte Prinsgemalen og drillede ceremonimesteren, der tydeligvis havde troet, at Prinsgemalen lavede sjov med ham.
Senere på dagen var parret samlet igen, her besøgte de et lokalhistorisk museum og derefter plejehjemmet Regnbuen, der blev kåret som Årets Arbejdsplads 2013 i Grønland. Om eftermiddagen deltog de i kaffemik med byens beboere i idrætshallen, inden de tog afsked, for at sejle mod sidste stop på turen: Nuuk. 


Onsdag den 22. juli - Nuuk

Op mod tusinde Nuuk-borgere tog imod i Kolonihavnen i Nuuk, da regentparret anløb ved Nationalmuseet, hvor borgmester Asii Chemnitz Narup tog imod dronningen og prinsgemalen, der var iført nationaldragter. Her afslutter parret deres godt to uger lange tur i Grønland.

Egentlig ankom regentparret tirsdag eftermiddag med skibet Dannebrog, der lagde sig ude i fjorden, og om aftenen deltog dronningen og prinsgemalen i en middag arrangeret af Grønlands selvstyre, på Hotel Hans Egede. Først onsdag blev dronningen og prinsen officielt budt velkommen ved kajen i Kolonihavnen, med tre kanonsalutter, sang og nifoldigt leve for regentparret.

Efter den officielle modtagelse på havnen, hvor borgmester Asii Chemnitz Narup tog imod, bød dagen både på kunsthåndværk, indvielse af en ny vej, et besøg i den Røde Kors-afdeling, prins Henrik selv var med til at indvie i sin tid og et usædvanligt kaffemik. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar