Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 17. juli 2015

Regentparret besøger Grønland II

Dronning Margrethe og prins Henrik fortsætter deres sommertogt i Grønland, og onsdag besøgte Regentparret UNESCO World Heritage-området ved Ilulissat isfjord. Her blev de fløjet i helikopter over isfjorden, der dagligt sender omkring 80 millioner ton is gennem fjorden og ud i den nærliggende Diskobugten.   

Senere på dagen gik turen til et dementplejehjem i Ilulissat, hvor alle beboerne sad udenfor til kaffemik i gården, da Regentparret ankom. Og mens Dronningen var på rundvisning charmerede Prinsgemalen damerne. Trods sprogvanskeligheder fik han lavet masser af sjov og spas med beboerne og lavede hurtigt sin egen lille konkurrence om et kongeligt håndtryk. 

"Hvem er den ældste beboer," spurgte Prinsgemalen, og lige foran ham sad Katrine Mathiassen, der fylder 92 år i næste måned. - "Så vil jeg hilse specielt på Dem," grinte han hjerteligt, og ville derefter vide hvem der så var den yngste. Den kategori vandt 70-årige Anna Kruse, og sikrede sig dermed et kongeligt håndtryk samt venlige ord fra Prinsgemalen, som ville sikre sig, at alle var glade for at bo der. 


Torsdag den 16. juli - Qasigiannguit 

Det var lige i Dronningens ånd, da hun og prins Henrik torsdag formiddag besøgte "Projekt Levende Boplads." Dronningen var totalt i sit es og var så opslugt af de spændende ting der foregik omkring hende, at hun knapt ænsede de tusinder af myg, der sværmede om hende i den grønlandske sommersol, og som ellers plagede alle andre - også prins Henrik som dækkede ansigtet med et net.    Efter besøget i Qasigiannguit, gik turen videre til Kitsissuarsuit. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar