Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 16. april 2015

Dronningen 75 år - morgenvækning på Fredensborg

Danmarks dronning fylder i dag 75 år, og det bliver naturligvis fejret på behørig vis.

Efter onsdagens gallataffel på Christiansborg Slot fortsatte hyldesten af Dronning Margrethe allerede klokken 8.30, hvor der var morgenvækning på Fredensborg Slot. Her var både familie og venner til stede.

Alle var nok spændte på, hvordan Hendes Majestæt tog sig ud, da hun åbnede vinduet, for det er nok meget få, der har glemt, hvordan Dronning Margrethe med morgenhår og prins Henrik ved sin side tog imod hyldesten ved parrets sølvbryllup i 1992. Men Dronningens fremtræden denne gang afslørede tydeligt, at der nok ikke var tale om en decideret "surprise" morgenvækning; det var en velfriseret 75-års fødselar der kom til syne i slottets vindue, og smilende tog imod de fremmødte gæster, der var kommet for at lykønske hende på den længe ventede dag. Det skete til tonerne af ”I Østen Stiger Solen Op”.

Alle dronningens otte børnebørn var klar og råbte hurra for deres farmor sammen med deres forældre - kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og prins Joachim og prinsesse Marie.

Blandt de øvrige morgenduelige gæster var det svenske kongepar, det hollandske og belgiske kongepar, kongeparrets venner og omkring 200 borgere fra Fredensborg, der dog måtte se med fra sidelinjen.

Efter hurraråb og sang bød dronning på rundstykker og kaffe for de nærmeste, inden dagens fuldt bookede program for alvor gik igang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar