Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 18. april 2015

Dronningen 75 år - karettur og fejring på Københavns Rådhus

Tredie etape af fødselsdags-programmet, gik igang kort tid efter at dronningen med familie havde vinket fra balkonen på Christian VII's Palæ. Klokken 12.30 forlød majestæten og kronprinsparret Amalienborg i karet, for at tage turen gennem Københavns gader, via Strøget, ind til Københavns Rådhus hvor overborgmester Frank Jensen stod klar til at modtage dem.


Dronningen havde selv valgt at kronprinsparret skulle køre med i kareten, under normale omstændigheder ville hun jo have haft prins Henrik ved sin side, men sådan kunne det desværre ikke blive denne gang. Gardehusarregimentet ledsagede kareten, og hele vejen op gennem Frederiksgade - som er den gade der går mellem Frederikskirken, også kaldet Marmorkirken og Amalienborg - var der dannet faneborg, og overalt på ruten gennem byen var tusindvis af mennesker stimlet sammen for at få et glimt af dagens fødselar.

På Københavns Rådhus var der bl.a. arrangeret underholdning og efterfølgende frokost i festsalen, hvor dronningen også fik lejlighed til at takke sin vært, overborgmester Frank Jensen, for den varme modtagelse, og den fine gave fra Københavns Kommune; 60 hvide kopper med dobbelt guldkant, som dronningen blev meget glad for:

"Tusind tak for en festlig dag, som jeg vil huske i lang tid - og for den varme modtagelse her på rådhuset," sagde dronningen blandt andet.

Men prinsgemalen manglede jo, og det var dronningen meget ked af: "Prinsgemalen ligger desværre derhjemme og er meget ked af, at han ikke kan deltage i dag. Men jeg skulle hilse mange gange."

   Ved ankomsten til Københavns Rådhus blev de kongelige modtaget 
   af overborgmester Frank Jensen.
   Der blæste voldsomt, og vinden snuppede prinsesse Maries hårpynt.

   Dronningen skrev også en hilsen i gæstebogen 
   Kl. 14.00 viste Dronningen sig på balkonen ud mod Rådhuspladsen. 
   Meget specielle øreringe til en majestæts 75-års fødselsdag; dødningehoveder!?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar