Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 24. marts 2015

Spansk statsbesøg i Frankrig

Nu hvor statsbesøget fra Holland er vel overstået, kunne det jo være smukt - eller ihvertfald rigtig fint - hvis det næste statsbesøg herhjemme var fra det nye spanske kongepar. Det ville jeg personligt elske! 
Men der er ikke lige noget under opsejling... Til gengæld indleder netop det spanske kongepar, Felipe og Letizia i dag statsbesøg i Frankrig - jamen så følger vi da bare med dér i stedet for... :-) 🇪🇸🇫🇷

Parret er for kort tid siden blevet modtaget af Frankrigs premierminister Manuel Valls på Hôtel des Invalides i Paris (Valls er i øvrigt født i Barcelona) men om dagens videre program bliver overholdt er lige nu uvidst, efter det tragiske flystyrt i sydfrankrig; En Airbus A320 fra Germanwings, som fløj fra Barcelona til Düsseldorf er her sidst på formiddagen styrtet ned, og alle 148 ombord menes at være omkommet... Præsident François Hollande holder derfor senere i dag krisemøde med den tyske kansler Angela Merkel, og det betyder ihvertfald ændringer i statsbesøgs planen.

Senere skulle Præsident Hollande have mødt Kongeparret på Élysée Paladset, og senere endnu skulle de sammen åbne udstillingen "Velázquez and the triumph of Spanish painting", inden der i aften er planlagt gallamiddag på Élysée Paladset. Om alt dette bliver til noget nu, må tiden vise.

!! Indlægget her vil løbende blive opdateret !!

På Twitter har Præsidenten netop offentliggjort at kong Felipe også deltager i krisemødet.

Klokken 13.30: Statsbesøget er blevet aflyst og kongeparret returnerer senere i dag til Madrid, men der vil blive sat en dato for nyt statsbesøg i nærmeste fremtid oplyser Hollande.

    Modtagelse ved 
Hôtel des Invalides:
    Ankomst til Élysée Paladset:
    Møde med personlige rådgivere om statsbesøgets videre forløb
   Pressemøde foran Élysée Paladset:

Det spanske kongehus udsendte sidst på eftermiddagen, både på deres officielle hjemmeside casareal.es og på Twitter, billeder af kongeparret sammen med præsident Hollande og premierminister Valls der besøger krisecentret for flykatastrofen. Efterfølgende skulle kongeparret været taget hjem til Spanien, om de er taget til Barcelona eller hjem til Madrid melder historien indtil videre ikke noget om, men sikkert er at de deltager ved den/de mindehøjtideligheder der vil komme de næste dage - noget de i Spanien, desværre, har en vis (kedelig) erfaring med :-(


Ingen kommentarer:

Send en kommentar