Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 22. marts 2015

Mette-Marit, Muffin Kråkebolle & "Besøgsven med hund"

Sammen med familiens hund Muffin Kråkebolle, besøgte kronprinsesse Mette-Marit fredag Solgården, et plejehjem for demente, i Asker. "Besøgsven med hund" er et nyt tiltag fra Røde Kors.


Røde Kors' besøgstjeneste er et tilbud til voksne som ønsker kontakt - f.eks. på grund af ensomhed, sorg eller helbredsproblemer. Den vigtigste opgave for en besøgsven er ar være der for den som trænger til selskab eller trøst, men de kan også hjælpe til ved f.eks. at gå ud at handle eller følge personen til læge osv. 


Projektet "Besøgsven med hund" er en udvidelse af dette tilbud, og igår møtte kronprinsesse Mette-Marit og Muffin Kråkebolle (fedt navn i øvrigt) besøgsvennen Liv Askildt og hendes hund Asterix. Sammen besøgte de tre beboere på Solgårdens afdeling for demente. Det er dokumentert at kontakt med dyr har positive helbredseffekter. Udover at det skaber hygge og glæde, er der også målt reduceret stress og andre gode effekter ved kontakt med hunde/dyr.Kronprinsessen har været protektor for Røde kors siden 2005, men for Muffin Kråkebolle var det første gang han var "med mor på arbejde". Den 1,5 år gamle labradoodle er én af de ni hvalpe som kronprinsparrets anden hund, Milly Kakao fik i juni 2013.

En labradoodle er, som navnet næsten siger, en blanding af en labrador og en stor puddel, og racen er kendt for at være glade for børn og for i det hele taget at være en god familiehund.     Milly Kakao fødte den 15. juni 2013 ni hvalpe - her iblandt Muffin Kråkebolle.

    Sådan så det ud da familien i 2009 fik deres første hund, Milly Kakao.
    Muffin Kråkebolle var sammen med sin mor, Milly Kakao og Kronprinsfamilien
    med ude og hilse på folket på Norges nationaldag, den 17. maj sidste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar