Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 26. marts 2015

Kronprinsparret i Japan

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary aflægger torsdag (i dag) til og med lørdag, besøg i Japans hovedstad Tokyo, for at stå i spidsen for et Grønlandsfremstød. Formålet med besøget er at øge kendskabet til Grønland, grønlandsk kultur og grønlandske produkter i Japan, og styrke japanernes viden om muligheder i Grønland og det arktiske område. 

Kronprinsparret vil være ledsaget af fødevareminister Dan Jørgensen, formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, Naalakkersuisoq (minister) for fangst, fiskeri og landbrug, Karl Kristian Kruse samt en erhvervsdelegation af grønlandske virksomheder.

Under besøget vil Kronprinsparret også møde kejserfamilien.

   Torsdag den 26. marts - Dag 1
    Om aftenen deltog Kronprinsparret i et musikarrangement, hvor de to fremtrædende 
    grønlandske bands Nanook og Nive Nielsen & the Deer Children optrådte for den 
    japanske musikindustri. 

Fredag den 27. marts - Dag 2

Fredag var Kronprinsparret på en sejltur i Tokyo Bay. Her blev de præsenteret for forberedelserne til De Olympiske Lege i 2020 og de steder, hvor de sportslige arrangementer vil finde sted. 

Efter sejlturen deltog parret i en erhvervsfrokost med repræsentanter for Maersk og virksomhedens samarbejdspartnere i Japan, inden programmet om eftermiddagen stod på åbning af udstillingen "Spiritual Greenland" i Hillside Forum. Her tog Hendes Kejserlige Højhed Prinsesse Takamado og Hendes Kejserlige Højhed Prinsesse Tsuguko af Takamado imod Kronprinsparret, og sammen besigtigede de udstillingen, hvor der blandt andet indgår masker og tupilakker fra Prinsesse Takamado og H.K.H. Prinsgemalens private samlinger. 
Inden da havde kronprins Frederik holdt en tale i forbindelse med åbningen.


Lørdag den 28. marts - Dag 3

Kronprinsparret startede dagen med et besøg ved mode- og designskolen Mode Gakuen, som har samarbejdet med Great Greenland og Kopenhagen Fur for at introducere sælskind til nye japanske designere, inden turen gik videre til stormagasinet Tokyu Honten, hvor der fortsat var fokus på pels og skind, bl.a. overværede parret et Great Greenland modeshow, hvor en kollektion designet af den danske designer Jesper Høvring blev fremvist.

Klokken 11 besøgte parret fodgængerfeltet Shibuya Crossing ved Shibuya station. Tusindvis af mennesker passerer dagligt Shibuya Crossing, og stationen er verdens næststørste målt i passagerer. Herefter mødtes de til frokost med Deres Kejserlige Højheder Kejseren og Kejserinden af Japan, på Imperial Palace

Eftermiddagen bød bl.a. på iglo-bygning, bogudgivelse af en grafisk novelle om Grønland af Nuka K. Godtfredsen, hvor første bind af fire noveller er blevet oversat til Japansk, og reception ved Great Greenland med repræsentanter fra den japanske pelsindustri. Aftenen bød på middag med Hans Kejserlige Højhed Kronprins Naruhito og Hendes Kejserlige Højhed Kronprinsesse Masako kl. 19.30.

    En fem meter stor iglo opføres i forbindelse med "Spiritual Greenland"-udstillingen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar