Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 18. maj 2014

Regentparret fejrer den norske grundlov

I denne weekend besøger dronning Margrethe og prins Henrik Norge, for sammen med det norske kongepar at fejre 200-året for Norges grundlov. 

De tre kongepar - for det svenske var også til stede - samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit mødtes lørdag i Eidsvoll, hvor det hele startede for 200 år siden, her var der festforestilling i anledning af grundlovsjubilæet. 

Dronning Margrethe havde igen-igen valgt sit turkisblå outfit, som tilsyneladende hører til blandt favoritterne i den kongelige garderobe. Thumbs up for genbrug, meeeen den dragt må siges at have været lige vel meget anvendt efterhånden...

Den 17. maj er i øvrigt også Norges nationaldag, og den startede tidligt for kronprinsfamilien, for allerede klokken 8 var hele gårdspladsen foran deres hus i Skaugum fyldt med festklædte mennesker. 
Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit samt børnene Ingrid, Sverre Magnus og Marius, havde taget hunden Milly Kakao og en af hendes hvalpe med ud for at hilse på børneoptoget. Senere hilste hele kongefamilien fra kongeslottets balkon i Oslo, på den kæmpe menneskemængde, der fejrede dagen, og fra vinduerne over balkonen vinkede dronning Margrethe og prins Henrik med, sammen med kong Haralds søster, prinsesse Astrid.   Søndag afslørede dronning Margrethe en af statue af Christian Frederik foran Stortinget 
   i Oslo -  igen havde hun valgt en af de turkisblå dragter...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar