Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 5. maj 2014

Maj - en romantisk måned <3

Maj måned er i den grad store bryllups-måned når det kommer til kongelige bryllupper.
7 par har sagt JA til hinanden (i nyere tid), og datoen 24. maj har hele tre gange dannet ramme om en romantisk royal begivenhed; Første gang i 1935, da den daværende kronprins Frederik (senere kong Frederik IX) giftede sig med svenske prinsesse Ingrid i Stockholm. Da barnebarnet prins Joachim mange år senere - i 2008 - skulle giftes med sin smukke franske forlovede, Marie Cavallier, valgte parret samme dato. Og i Norge blev prinsesse Martha Louise i 2002 gift med sin Ari Behn, netop den 24. maj.


Kronprins Frederik og Mary Donaldson blev gift den 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke i København - en bryllupsdag de deler med et andet royalt par, nemlig det spanske kongepar Juan Carlos og Sofia, som blev gift i Athen den 14. maj 1962. Lad os bare håbe at ægteskabet mellem Frederik og Mary er mere lykkeligt, end det siges at det spanske kongepars er og har været. Det siges at kong Juan Carlos i årevis har været sin kone utro - og ikke blot med en enkelt, men med utallige kvinder.


Vi bliver i Spanien når det kommer til maj-bryllupper, for den 22. maj 2004 giftede den spanske kronprins Felipe sig med journalisten Letizia Ortiz Rocasolano i Madrid. Både de og vores eget kronprinsepar kan dermed fejre 10 års bryllupsdag i år.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar