Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 27. maj 2014

Prins Henrik 80 år - nedtællingen er igang


Nedtællingen til prins Henriks 80 års fødselsdag er nu for alvor skudt igang; Igår klokken 14.00 præsenterede han sin nye digtsamling "Dans mes Nuits sereines - I mine lykkelige Nætter" - i øvrigt illustreret med 10 akvareller af dronning Margrethe - på Fredensborg Slot. Og nu i eftermiddag klokken 15.00 var han og dronningen samt prins Joachim og prinsesse Marie, til stede ved åbningen af udstillingen "Prins Henrik af Danmark - H.K.H Prinsgemalen 1934-2014", på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Udstillingen fortæller om prinsgemalens liv, baggrund og virke på flere kontinenter med forskellige kulturer og sprog. Det ene hovedtema er hans officielle pligter som repræsentant for Danmark, samt hans rolle som ambassadør for kultur og natur med videre. Det andet hovedtema går bag facaden og giver indblik i prinsgemalens personlige interesser, herunder hans virke som forfatter, kunstner, samler, vinbonde og sportsmand.

Anmeldere har været kritiske (surprise!?) overfor digtsamlingen, men kulturkommentator på DR, Niels Frid-Nielsen mener, at man kan lære en del om prins Henrik ved at læse hans digte: 

"Han er kongehusets levemand. Han er anarkisten, han er spradebassen, han er ham, der slår til Søren. Og de her digte er en lovsang til kærligheden, til København, til livet og til foråret, når sanserne og hormonerne er allermest kraftige."

På søndag (den 1. juni) vil regentparret og den kongelige familie klokken 19.30, overvære en stor festforestilling i DR Koncerthuset, arrangeret i anledning af fødselsdagen, med optrædener af bl.a. Regentparrets private ven, Bent Fabricius-Bjerre, Medina, The William Blakes, Claus Hempler og Andreas Bo.

Selve fødselsdagen bliver som bekendt fejret under private former på Chateau de Cayx i Frankrig, onsdag den 11. juni. I den forbindelse stiller prinsgemalen og familie op til fotografering i slotshaven - og de billeder glæder vi os naturligvis til at se.

Nedtællingen til prins Henriks 80 års fødselsdag har i øvrigt været igang her på bloggen et stykke tid efterhånden, med 7 indlæg om den franske greve der blev hele Danmarks prinsgemal - på godt og ondt.

Prins Henrik 80 år;

- Henri de Monpezat, den franske greve (I)

- Bryllup og starten på et helt nyt liv (II)

- Tyrannisk far eller måske bare fransk far? (III)

- Hundenes ven (IV)

- En kærlig grandpapa (V)

- Altid nummer to (VI)

- Château de Cayx (VII)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar