Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 10. maj 2014

Kongelige maj-bryllupper; Märtha Louise & Ari Behn

Prinsesse Märtha Louise & Ari Mikael Behn - gift 24. maj 2002 i Nidaros Domkirken i Trondheim, Norge.

Der var symbolik for alle pengene, da den principfaste og selvstændige norske prinsesse Märtha Louise blev gift med sin kontroversielle forfatterforlovede Ari Behn. 


Outfittet var inspireret af Märtha-liljens form og farve, Og skabt af designeren Wenche Lynche og syersken Anna Bratland. Den var, lidt utraditionelt, todelt med en kjole og en jakke; Brudejakken var laget i offwhite silkeduchesse og udsmykket med brudeparrets forbogstaver A og M, og blev holdt sammen af et smykke, formet som et A og lavet af guld, perler og brillianter. Kjolen indenunder var i svagt elfenbensfarvet silkecrèpe. Slæbet var tre meter langt, og endte i en gotisk spidsbue. Sløret i silkechiffon, var fæstet på et diadem fra dronning Maud og havde samme snit som slæbet på kjolen.

Märtha Louises brudebuket bestod af tre hovedblomster: Liljekonval, orkidé og Märtha-lilje. Farverne var hvid og cremefarvet.Märtha Louise valgte kærligheden fuldt og helt, da hun giftede sig med Ari. Hun mistede sin titel som Kongelig Højhed, og blev næsten borgerlig. Selvom hun stadig er prinsesse af titel, fravalgte hun sin apanage og tjener i dag sine egne penge.


Men borgerligt kunne man vist ikke kalde bryllupsfesten, hvor over 200 gæster,  her i blandt mange fra Europas kongehuse, var inviteret til bal og middag - dog ikke på kongeslottet men i Stiftsgården, som er Nordens største træpalæ, og den officielle residens for den norske kongefamilie, når de er i Trondheim.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar