Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 3. februar 2018

William & Kate i Norge - dag 2

Fredag var Prins William og Hertuginde Kates sidste dag i Norge, og efter at have taget afsked med Kong Harald og Dronning Sonja på Kongeslottet, tog parret sammen med Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit på besøg på Hartvig Nissen Skolen i Oslo. Her er den populære norske ungdomsserie "SKAM" optaget - en serie der sætter fokus på mange vigtige emner og teenage-problemer, og som har haft kæmpe succes langt udenfor Norges grænser - bl.a. også i Storbritannien. Seriens skuespillere og producere var til stede på skolen for at hilse på de kongelige gæster, ligesom skolens almindelige elever og en masse andre mennesker, havde taget opstilling udenfor skolen for at få et glimt af de kongelige.
Efter besøget på Hartvig Nissen Skolen, spiste parrene frokost sammen hjemme hos Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit på Skaugum. Parrets hund Muffins Kråkebolle fik naturligvis også hilst på gæsterne. Jeg elsker de fjollede navne, det norske Kronprinsepar har givet deres dyr. Muffins Kråkebolle (som i øvrigt er “Søpindsvin” på dansk) er en af hvalpene fra parrets første hund, som hed/hedder Milly Kakao. Hun fik i sommeren 2013 ni hvalpe, hvoraf familien valgte at beholde én selv.
Racen er i øvrigt en Labradoodle. Sidste stop inden turen gik hjem til England, var et besøg på Holmenkollen hvor Hertugparret og Kronprinsparret - iført varmt skitøj - blev vist rundt på både Skimuseet og Holmenkollen Skihop Center.

Her fik de bl.a. set Dronning Mauds skiudstyr. Dronning Maud var oprindeligt engelsk prinsesse men blev gift med Kong Haakon VII af Norge og blev i 1905 den første Dronning af det selvstændige Norge siden 1319. Hun var mor til Kong Haralds far, den tidligere Kong Olav og dermed oldemor til Kronprins Haakon. Dronning Maud lærte først at stå på ski efter at hun kom til Norge - og læreren var ingen mindre end den norske polarfarer og opdagelsesrejsende, Fridtjof Nansen.


At være aktiv udenfor er noget der ligger mange norske hjerter nært, hvad enten det er sommer eller vinter. Og med en så smuk natur som Norge har, hvad var så mere nærliggende end at slutte det officielle besøg af med en tur ud i naturen. Samen med en lokal Børnehave fra Øvresetjernen ved Tryvann, stod eftermiddagen på hygge i sneen med bål, snobrød og grillede pølser som alle, både børn og voksne, kongelige og ikke-kongelige, nød i stor stil.
Derefter sluttede Prins William og Hertuginde Kates fire dages officielle besøg i Skandinavien, og parret rejste hjem til deres to børn, Prins George og Prinsesse Charlotte, fulde af gode oplevelser.Ingen kommentarer:

Send en kommentar