Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 22. februar 2018

Prins Henrik 1934-2018 / Bisættelsen 

Prins Henrik fik på alle måde den bisættelseshøjtidelighed, han havde ønsket sig. 

Selv jorden, som kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kastede på Prinsens kiste, var der tænkt over; Jorden var fra fra parken omkring Marselisborg Slot og vinmarkerne ved Château de Cayx, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling. 

Det nygifte par, Tronfølgeren Margrethe og Prins Henrik fik efter brylluppet i 1967, overdraget Marselisborg Slot som en gave fra  Kong Frederik IX. De fik det siden istandsat og indrettet efter deres helt personlige smag - og Regentparret har altid elsket slottet i Aarhus og flittigt benyttet det både om sommeren og ved juletid. De holdt i øvrigt deres sidste jul sammen på Marselisborg, bare de to. 

Château de Cayx har også altid haft en stor og særlig betydning. For Prins Henrik var det stedet, hvor han for alvor kunne være sig selv og nyde familielivets glæder og lange ture i vinmarkerne.

Henrik, prins af Danmark, af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå,” sagde kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, da han foretog jordpåkastelsen som den sidste kirkelige handling i bisættelsen, inden Prinsens kiste blev ført ud af kirken af 10 officerer fra Den Kongelige Livgarde.

Video fra bisættelsen: 

https://youtu.be/4xZJedtsNNI

https://youtu.be/08DprAomuRU

https://youtu.be/ujo-Ciq9WN8

https://youtu.be/2P1BIXyEgEA


Ingen kommentarer:

Send en kommentar