Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 21. februar 2018

Prins Henrik 1934-2018 / Farvel til Amalienborg 

👑🖤 Det var ganske smukt og rørende, da prins Henriks båre blev kørt fra Amalienborg til Christiansborgs Slotskirke fredag aften. 

Til lyden af kirkeklokker der ringede i mørket, fulgte den kongelige familie efter rustvognen i kortege med dronning Margrethe forrest i Store Krone, efterfulgt af kronprinsparret og deres børn i Krone 1, samt prins Joachim og hans familie i Krone 2.

Langs ruten havde tusindvis af danskerne taget opstilling i mørket for at ære prinsen og sige deres farvel, da rustvognen tog turen gennem Fredriksgade, Bredgade, forbi Kongens Nytorv og Den Franske Ambassade, hvor et kæmpe banner var sat op til minde om den franske prins - gennem Holmens Kanal forbi Holmens Kirke, hvor regentparret i sin tid blev gift - til Christiansborgs Slotskirke. 

Ved ankomst blev prins Henriks båre og den kongelige familie mødt af et æreskompagni med fane fra Jydske Dragonregiment. Derudover stod Prinsens Musikkorps og spillede Hartsmanns "Sørgemarch til Thorvaldsen".

Mens den kongelige familie tog opstilling foran Slotskirken, bar ti officerer fra Den Kongelige Livgarde båren fra rustvognen og ind i Slotskirken. Her holdt den kongelige familie derefter en privat ceremoni for den nærmeste familie og prinsens franske familie. ⛪️🖤👑


Ingen kommentarer:

Send en kommentar