Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 21. februar 2018

Prins Henrik 1934-2018 / Castrum Doloris

đŸ‘‘đŸ–€⛪️ LĂžrdag formiddag var Dronningen, Kronprinsparret og Prins Joachim og Prinsesse Marie atter pĂ„ besĂžg ved Prins Henriks bĂ„re i Christiansborg Slotskirke. Her stod den smukt pĂ„ Castrum Doloris (smertens leje), noget som i flere hundrede Ă„r har vĂŠret en fast tradition i kongehuset. 

Fra lĂžrdag eftermiddag kl. 15 frem til mandag aften kl. 19 (fire timer hver dag) har danskerne haft mulighed for selv at besĂžge Prins Henriks bĂ„re i Slotskirken - og alle tre dage har interesseren fra offentligheden vĂŠret stor. Folk har stĂ„et i kĂž i timevis - og flere hundrede metervis - for at komme ind i slotskirken, og ikke mindre end 19.356 danskere nĂ„ede at sige et sidste farvel til Prinsen. 

Foran bĂ„ren var der lagt kranse fra familien; Den hvide krans forrest var fra Dronningen, naturligvis med "Daisy" trykt pĂ„ bĂ„ndet. Den lilla krans fra bĂžrnebĂžrnene, og bĂ„ndet siger "Grand-Papa". Den blĂ„ krans fra kronprinsparet og den rĂžde fra prins Joachim og prinsesse Marie. 

Derudover var der pĂ„ hver side af kisten en krans fra henholdsvis Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie og den grĂŠske kongefamilie. 

Det har i det hele taget vÊret en smuk og fÞlelsesladet oplevelse, at besÞge Prinsens kiste pÄ sÞrgelejet. Under Castrum Doloris var flere af Prinsens ordener placeret pÄ en sort flÞjspude. Elefantordenens ordenskÊde med ordenstegnet, elefanten, var der, ligesom Dannebrogsordenens storkommandÞrkors.

Prins Henriks skjold som Ridder af Elefantordenen var ligeledes placeret ved Prinsens bĂ„re. Skjoldet, der normalt er ophĂŠngt i Ridderkapellet pĂ„ Frederiksborg Slot, bĂŠrer Prinsens vĂ„ben, navn, titel og dato for optagelsen i Elefantordenen, som var pĂ„ bryllupsdagen den 10. juni 1967 đŸŽ–đŸ˜đŸ–€đŸ‘‘

LÞrdag formiddag - kongefamilien pÄ besÞg i Slotskirken:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar