Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 21. februar 2018

Prins Henrik 1934-2018 / Castrum Doloris

👑🖤⛪️ Lørdag formiddag var Dronningen, Kronprinsparret og Prins Joachim og Prinsesse Marie atter på besøg ved Prins Henriks båre i Christiansborg Slotskirke. Her stod den smukt på Castrum Doloris (smertens leje), noget som i flere hundrede år har været en fast tradition i kongehuset. 

Fra lørdag eftermiddag kl. 15 frem til mandag aften kl. 19 (fire timer hver dag) har danskerne haft mulighed for selv at besøge Prins Henriks båre i Slotskirken - og alle tre dage har interesseren fra offentligheden været stor. Folk har stået i kø i timevis - og flere hundrede metervis - for at komme ind i slotskirken, og ikke mindre end 19.356 danskere nåede at sige et sidste farvel til Prinsen. 

Foran båren var der lagt kranse fra familien; Den hvide krans forrest var fra Dronningen, naturligvis med "Daisy" trykt på båndet. Den lilla krans fra børnebørnene, og båndet siger "Grand-Papa". Den blå krans fra kronprinsparet og den røde fra prins Joachim og prinsesse Marie. 

Derudover var der på hver side af kisten en krans fra henholdsvis Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie og den græske kongefamilie. 

Det har i det hele taget været en smuk og følelsesladet oplevelse, at besøge Prinsens kiste på sørgelejet. Under Castrum Doloris var flere af Prinsens ordener placeret på en sort fløjspude. Elefantordenens ordenskæde med ordenstegnet, elefanten, var der, ligesom Dannebrogsordenens storkommandørkors.

Prins Henriks skjold som Ridder af Elefantordenen var ligeledes placeret ved Prinsens båre. Skjoldet, der normalt er ophængt i Ridderkapellet på Frederiksborg Slot, bærer Prinsens våben, navn, titel og dato for optagelsen i Elefantordenen, som var på bryllupsdagen den 10. juni 1967 🎖🐘🖤👑

Lørdag formiddag - kongefamilien på besøg i Slotskirken:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar