Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 1. februar 2018

William & Kate i Norge - dag 1

Torsdag morgen ankom Hertugen og hertuginden af ​​Cambridge til Norge, og blev hilst velkommen af ​​Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon i Oslo Gardermoen Lufthavn. Herfra gik turen til Kongeslottet, hvor parret skulle bo under deres besøg. Her bød Kong Harald og Dronning Sonja, med knus og kindkys, deres gæster hjerteligt velkommen, inden de bød på frokost.

Det er tydeligt at se, at den norske kongefamilie er langt mere åbne og familiære i hele deres fremtoning når det kommer til at “håndtere” deres gæster. De virker til oprigtigt at være glade for besøget fra Hertugparret, og virker 100 % tilstedeværende og både Hertuginde Kate og Prins William virker meget mere tilpasse sammen med den norske kongefamilie, end de gjorde med den svenske. Mindre akavede. I Sverige var den eneste, der virkede rigtig behagelig og glad, Prins Daniel.

Både Kong Harald og Dronning Sonja og Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit udstråler så meget kærlighed! Hvilke fremragende rollemodeller og støttende værter for et par - trods alt - fjerne slægtninge. Hele besøget har haft en varm atmosfære omkring sig, og oprigtigt vist familiært samvær.

Kong Harald og Dronning Sonja byder deres britiske gæster og slægtninge velkommen:
Etter gaveudveksling i Den hvite Salon, var det tid til den officielle fotografering i Fugleværelset. Her sluttet også Prinsesse Märtha Louise og Prinsesse Astrid, fru Ferner sig til:
Efter frokost var det en tur ud i kulden igen, for at se  Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark i Slotsparken. Masser af mennesker var mødt op på slotspladsen for at hilse på Prins William og Hertuginde Kate, som  begge tog sig god tid til at tale med mange af de fremmødte.
Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark åbnede i 2016 og indeholder skulpturer designet af børn - til børn. Det er et igangværende projekt. I dag består det af fire skulpturer, og yderligere fire vil være på plads i løbet af året. Prinsesse Ingrid Alexandra deltager selv i udvælgelsen af ​​skulpturerne, og torsdag agerede hun “personlig guide” for Hertugparret - med hjælp fra farmor, dronning Sonja.

Efter besøget i skulpturparken kørte Kronprinsparret og Hertugparret til MESH - et fællesskab for iværksættere, som har til formål at gøre Oslo til et vigtigt knudepunkt i det europæiske iværksætterlandskab.
Her mødte de kongelige blandt andet skaberne af reMarkable, som har udviklet en tablet der føles som papir. Man kan læse - men også notere og tegne på tabletten, hvilket alle fire kongelige fik lejlighed til at prøve.
På gåturen fra Kongeslottet til Slotsparken og Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark, tog Prins William og Hertuginde Kate sig god tid til at hilse og tale med de mange fremmødte; Der blev endda også både taget selfie med en fødselar i flokken og Prins William tog fuldstændig fusen på en kvinde, da han fik overrakt en mobiltelefon med en “Monica” i den anden ende. “Hej Monica, det er William. Hvorfor er du her ikke?” - til stor overraskelse for denne Monicas søster, som var hende der stak Eilliam telefonen. Hun havde nok næppe regnet med at situationen ville ende sådan. Thumbs up til den ellers lidt stive Prins William - han viste sig virkelig fra sin charmerende og menneskelige side under dette besøg!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar