Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 2. juli 2017

Prinsen og Tunø Festivalen

Siden 2014 har prins Henrik været protektor for Tunø Festivalen, så da dette års udgave af festivalen blev "skudt igang" torsdag formiddag, var det naturligvis med kongelig deltagelse. En frisk og veloplagt prins Henrik ankom til den lille ø klokken 11.00 og blev på fornemmeste ø-vis fragtet til festivalteltet på den lille havetraktor med anhænger, der i dagens anledning var forfremmet til et kongeligt køretøj. 
Prins Henrik er en populær gæst, når han går i land på Tunø, og på vejen fra havnen til festivalpladsen blev der hilst til højre og venstre på nogle af de mange festivaldeltagere, der trods et noget vådt sommervejr trofast var mødt op til den 31. Tunø Festival.

Efter den officielle åbning blev prins Henrik inviteret på en udsøgt frokost i restaurant Tuma, der var indrettet i et telt på festivalpladsen, inden den stod på endnu en køretur på utraditionel vis - altså utraditionel for dem der ikke lige bor på øen til daglig. For dem er den nemlig ganske almindelig; Traxa'en. En overdækket vogn med påmonterede havebænke, trukket efter en traktor. Øen er nemlig ganske bil-fri, noget der for os storbymennesker, der måtte besøge øen som turist, er en ret speciel oplevelse.  


Jeg har haft fornøjelsen at besøge Tunø fire gange, første gang i 2014 - og selvom jeg er ukuelig royalist og udpræget prins Henrik-fan, så er det altså et tilfælde at det lige blev dét år hvor netop også han besøgte øen for første gang, som protektor for festivalen. Jeg var der i slutningen af sommerferien og blev ved første blik forelsket i den charmerende lille ø. Bosat i et af øens absolut bedst beliggende huse, "Vinkehuset", med frit udsyn til Kattegat, stranden, havnen og Tunøfærgen - opdagede vi hvad det virkelig vil sige at koble af. Det første år var der nemlig endnu ikke kommet mobilmast op på øen, og for moderne storbymennesker som os, var det noget af en prøvelse ikke at kunne tjekke Facebook flere gange i timen, eller lige Google et eller andet, hvis man nu havde brug for det ... Bedste netforbindelse var at finde på havnen på en bestemt plet ved nogle træer - og ude i den anden ende af øen - og selvom den ikke er voldsomt stor, og kan gåes rundt på et par timer, så vandrer man jo ikke bare lige til den anden ende for at se hvad Facebook-vennerne fordriver tiden med ... Næh nej, man lærer at koble HELT af! Og det er ved Gud sundt. 
Snart står den på endnu en uge i total afslapnings-mode, når vi igen er så heldige at låne det lille hyggelige hus på hjørnet - og sommeren forhåbentlig for alvor rammer Danmark. Ingen kommentarer:

Send en kommentar