Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 13. juli 2017

Felipe & Letizia - Statsbanket på Buckingham Palace

Hvis der er én der bærer farven rød på smukkeste vis, så er det den spanske dronning Letizia. Den farve er simpelthen som skabt til hende og får hende til at stråle. I en helt ny Felipe Varela-kreation og med det imponerende Fleur-de-Lys tiara, deltog hun igår aftes i statsbankettet på Buckingham Palace.


Europas ældste dronning, Elizabeth II var sammen med sin mand prins Philip, vært ved et fornemt statsbanket i anledning af det spanske kongepars besøg i Storbritannien. Her deltog naturligvis også prins Charles og hertuginde Camilla, prins William og hertuginde Catherine (Kate) og for første gang prins Harry. Hertuginde Kate bar iøvrigt sin afdøde svigermor, prinsesse Diana's diadem og matchende perleøreringe.

"Statsbesøget er et udtryk for den dybe respekt og det venskab, som beskriver relationen mellem Spanien og Storbritannien," sagde dronning Elizabeth blandt andet i sin velkomsttale, og understregede desuden, at et statsbesøg også ind imellem kan give anledning til personlig glæde;

For et århundrede siden mødte kong Felipes oldefar, kong Alfons 13., nemlig sin kommende hustru, Victoria Eugenie af Battenberg under et statsbesøg. Hun var barnebarn af den britiske dronning Victoria, og deres møde skete i netop den sal, der onsdag aften blev afholdt statsbanket i.

* Indlæggene om statsbesøget opdateres løbende, som der kommer nye og flere billeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar