Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 27. oktober 2014

Felipe & Letizia; Premios Príncipe de Asturias 2014

Herhjemme er Kronprinsparrets Priser en årlig tilbagevendende begivenhed, og en noget lignende pris findes i Spanien; Premios Príncipe de Asturias (Prinsen af Asturias Prisen) som er blevet uddelt siden 1981.  
Premios Príncipe de Asturias 2014 blev afholdt i fredags i Campoamor Teatret i Oviedo, Asturias-regionens hovedstad. Her deltog naturligvis kong Felipe - som prisen i sin tid fik navn efter - og dronning Letizia - som i øvrigt er født og opvokset i Oviedo - samt dronning Sofia. Kongeparret har besluttet at prisen fra næste år skal bære navnet Premios Princesa de Asturias (Prinsessen af Asturias Prisen) til ære for deres ældste datter, prinsesse Leonor. 


Blandt de mange gæster i den store flotte teatersal var blandt andre Letizias mor, María de la Paloma Rocasolano Rodríguez, der stolt så til da hendes ældste datter, den smukke dronning, passerede hende i den store sal side om side med sin mand, verdens vel nok flotteste (og hotteste!) konge.

Og hun er stolt af sin mand, Letizia - det kunne hun ikke skjule da hun hengivent kyssede ham på kinden, og hånd i hånd med ham forlod den højt profilerede begivenhed, efter at alle priser var overrakt og Felipe havde holdt sin tale.

Det var i øvrigt første gang, at Felipe og Letizia deltager i begivenheden som regerende monarker. 
Premios Príncipe de Asturias 
gives som en stor anerkendelse til personer der har bidraget væsentligt indenfor videnskab, humaniora, kommunikation og offentlige anliggender.


Felipe og Letizia ankom til Asturias torsdag eftermiddag (23 oktober) hvor de holdt audiens for dommerkomitéen og medlemmerne af Prinsen af ​​Asturien-Fondens bestyrelse i Salón Covadonga på Hotel Reconquista. Torsdag aften var der koncert i Auditorio Palacio de Congresos Príncipe Felipe - der bliver virkelig gjort noget ud af denne store årlige begivenhed, og det er jo rent guf for en royalist som mig :-)



1 kommentar: