Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 6. januar 2014

Nytårs militærparade i Madrid

Igår mandag deltog det spanske kronprinsepar, Felipe og Letizia sammen med kong Juan Carlos og dronning Sofia i den årlige nytårs militærparade Pascua Militar, på kongeslottet Palacio Real i Madrid.

Det var kongens første officielle optræden siden han i november måned gennemgik en større hofteoperation - sin i alt 9. operation på bare tre år - og det var en tydeligt svækket Juan Carlos, som fyldte 76 år i lørdags, der deltog i paraden igår. Han måtte støtte sig til et par krykker, og under sin tale snublede han flere gange over ordene, og byttede lidt rundt hist og her. Desuden mistede han flere gange pusten, og virkede i det hele taget meget svækket. "Han kunne ikke se teksten til sin tale ordentligt, på grund af den dårlige belysning i rummet" udtalte en kilde fra hoffet efterfølgende. 

Ifølge en meningsmåling foretaget af den spanske avis El Mundo, går det ikke kun ned af bakke hvad helbredet angår for kong Juan Carlos, men i den grad også med populariteten. 62 procent stemmer idag for, at Juan Carlos trækker sig tilbage - sammenlignet med 44,7 procent for bare et år siden. Skandaler som mangeårigt utroskab med adskillige kvinder og ikke mindst en frygtelig elefantjagt i Afrika, har ikke ligefrem højnet folkets tanker om deres konge, som ellers engang var en meget populær og elsket mand.

Han har siddet på tronen i 38 år, og var i mange år en af verdens mest populære og skattede regenter - højt respekteret for sin måde at hjælpe Spanien på rette kurs til demokrati, efter hans forgænger Francos død i 70'erne.
Men det er alt sammen fortid, og uanset hvordan det så ser ud på hjemmefronten med en kone der fandt ud af hvad hendes mand havde rendt rundt og lavet bag hendes ryg, og som derfor frabad sig al opmærksomhed omkring parrets guldbryllup i maj 2012. Der var ganske enkelt ikke noget at fejre! Men dronningen er dog blevet, og det ser da også ud til at hun, på trods af alt hvad hun har fundet sig i, stadig nærer varme følelser for sin mand. Men folket har det altså ikke på samme måde.
Ifølge meningsmålingen stemmer 66 procent for, at 45 årige kronprins Felipe overtager tronen - de mener det ville hjælpe monarkiet til at genvinde sin prestige, hvis den (igår nybarberede) Felipe blev konge idag.Mandag (6. januar) var det også Hellig Tre Kongers aften, hvilket man gør meget ud af i Spanien. Denne aften tilbragte kronprinsparret og deres to døtre, Leonor og Sofia hjemme hos prinsesse Letizias far, Jesus Ortiz.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar