Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 6. september 2015

Letizia - i prinsesselære (III)

Boom! En uge før hun blev gift med kronprins Felipe, gjorde Letizia sin første entré på den internationale kongelige scene. Det skete såmænd i Danmark, da hun og Felipe sammen med alle Europas kronede hoveder, deltog i kronprins Frederiks bryllup med australske Mary Donaldson. Og hvilken entré! Letizia fik kæberne til at falde hos hver og en, med sit fantastiske look - der må siges endda at overstråle bruden. Hun ankom til Vor Frue Kirke arm i arm med sin kommende mand, som et stykke af Spanien selv; strålende i sin røde Lorenzo Caprile-kjole, med señorita-bølger i håret, en kvaste-taske og de fineste smykker, lånt i sin kommende svigermors smykkeskrin. Ingen havde en chance, hun var helt igennem perfekt!

Brylluppet i Danmark var blot én af en lang række arrangementer, Letizia deltog i efter forlovelsen med Felipe - hun begav sig med trygt følgeskab af sin kommende mand, og ofte hans familie, ud på sine første skridt i retning af at lære "hvordan man bliver en prinsesse."


Hendes første optræden ved en officiel begivenhed var ved fejringen af 25-års jubilæet for den spanske forfatning, den 6. december 2003. Her deltog hele den kongelige familie både ved paraden om dagen, og ved et arrangement om aftenen. Det var blot starten på den lange række af begivenheder, Letizia i tiden frem til brylluppet deltog i - mange flere end hendes prinsesse-in spe kollegaer i andre europæiske lande. Det var vigtigt at vise verden, at der trods alt hvad der var blevet sagt i pressen, så var Letizia blevet budt varmt velkommen i den spanske kongefamilie. 

Da Felipe introducerede Letizia for familien som sin fremtidige hustru, var bekymringen stor. Hun kom fra en familie med republikanske holdninger, hun havde en række tvivlsomme forhold bag sig, og ikke mindst var hun fraskilt. Hendes dominerende personlighed fik i første omgang kong Juan Carlos til at tvivle på, at Letizia kunne være den rette for hans søn, så han bad Felipe tænke sig ekstra godt om. Men Felipe, der ikke ville gentage den fejl han begik nogle år tidligere - da han efter enormt pres fra kongehuset gav slip på kvinden i sit liv - holdt på sit; Letizia var den rette!

Dronning Sofía, som har et specielt godt og meget nært forhold til sin søn, og som var udmærket klar over hvor meget han led efter bruddet med norske Eva Sannum, valgte derfor denne gang at støtte kronprinsens valg. Hun argumenterede med, at en person med Letizias baggrund kunne ske at være præcis det kongehuset trængte til for at forny sig og øge sin popularitet; Hun var en borgerlig pige med en god uddannelse og en glimrende karriere. Hvem kunne forstå det spanske folk bedre end en fremragende - og i øvrigt populær - journalist som Letizia Ortiz?


Derefter skete alt meget hurtigt. Forlovelsen blev arrangeret i dybeste hemmelighed, for at undgå at pressen fik tid til at grave i Letizias fortid. Hendes familie fik besked på at undgå al kontakt med pressen, og den kommende kronprinsesse blev bedt om at lægge sin velfungerende karriere bag sig. Hun blev flyttet fra sin lille beskedne lejlighed i centrum af Madrid, til en herskabslejlighed i hovedstadens bedste kvarter. 

Hun blev tildelt sin egen stylist som skulle forandre hendes image, og hun fik en personlig protokol-lærer som skulle vise hende hvordan hun skulle tale og opføre sig, i sin nye rolle som kommende prinsesse.

Kongehusets markedsføring af Letizia var så vellykket, at hun - på trods af kritik fra pressen og den konservative del af befolkningen - fik en god modtagelse af den spanske befolkning. Særligt fik hun stor ros for sin rolle efter det makabre terrorangreb i Madrid i marts 2004. Her hilste hun på ofrene med trøstende ord og omfavnelser - hun var i øjenhøjde med dem og virkede oprigtigt ramt på deres vegne.

Dronningens mission så ud til at være vellykket.


Fortsættes...

   Faktisk fandt Letizias første "optræden" i København sted dagen før brylluppet, da der
   var gallaforestilling i Det Kongelige Teater. Også her var hun en ægte spansk señorita at se på.

   25-års jubilæet af den spanske forfatning, den 6. december 2003.
   28. januar 2004: I Operaen til opførelsen af "Toscana" sammen med Felipe og dronning Sofía
   Den 30. januar 2004 - Felipes 36-års fødselsdag - besøgte parret Covadonga Klostret. 
   Her hilste de bl.a. på Letizias farmor og farfar.
    Efter terrorangrebet i Madrid d. 11. marts 2004 - besøgte Letizia, Felipe og Sofía hospitalet.
   24. marts 2004 - statsbegravelse i Almudena Katedralen for ofrene fra 11. marts-terrorangrebet.
   11. april 2004 - en fast familietradition; Påskemesse på Mallorca.
   22. april 2004 - åbning af parlamentet.


   11. maj 2004 - hyldest til 11. marts-ofrene på Atocha Stadion i Madrid.
   12. maj 2004 - frokost med Madrids byråd.
   Senere den 12. maj var parret til tyrefægtning. En oldgammel spansk tradition (men dyreplageri) 
   17. maj 2004 - til frokost hos Spaniens præsident José Luiz Rodrigues Zapatero og frue.
   Den sidste fitting af brudekjolen inden den store dag, 
    sammen med mor og svigermor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar