Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 30. september 2015

Letizia - Leonor (VI)

Et lille år efter eventyrbrylluppet i Almudena Katedralen i Madrid, offentliggjorde Casa Real, at Letizia ventede sit og kronprins Felipes første barn. Prinsessen var tre måneder henne, og fødslen var forventet i november samme år. Der havde ellers været spekuleret en hel del i, hvorvidt Letizia nogensinde ville være i stand til at blive gravid, på grund af hendes magre statur. Men var hun tynd dengang, var det jo ingenting i forhold til hvad vi siden har set ...

Gravid var hun altså, og mandag den 31. oktober 2005 klokken 01:46 fødte hun en lille pige - en vaske ægte prinsesse. Fødslen foregik ved kejsersnit på Ruber International Clinic i Madrid, og den lille prinsesse vejede ved fødslen 3,500 gram og var 47 cm lang. 
Letizia og lille Leonor, som den lille prinsesse skulle hedde, blev på hospitalet en uge, før den lille nybagte familie endelig mødte pressen den 7. november.

Leonor blev som 8-årige den yngste arving til tronen i et europæisk kongehus, da hendes far sidste år blev Konge af Spanien. Det skyldes en lovændring der blev vedtaget under den daværende spanske præsident, José Luis Rodrígues Zapatero - en ændring der gør, at den først-fødte i den nuværende arverække - uafhængigt af køn – vil være tronarving. Ellers ville det forhindre Leonor i at blive dronning, hvis hun efterfølgende fik en lillebror – ligesom det skete for prinsesse Elena da Felipe blev født. 

 

Den lille pige med det lyse hår og de kønne blå øjne havde først en ”Infanta titel”, som er betegnelsen for en direkte efterkommer af den regerende monark, men som ikke er middelbar arving til tronen. Men siden den 19. juni 2014 har hendes titel officielt været Prinsesse af Asturien. Derudover fulgte en masse andre titler; Prinsesse af Gerona, Prinsesse af Viana, hertuginde af Montblanc, grevinde af Cervera og Lady Balaguer - men de bliver (heldigvis) ikke brugt i det daglige ...


Trods sin særdeles unge alder har Leonor allerede modtaget undervisning i adskillige sprog og anden ekstra undervisning for at forberede hende til rollen som Spaniens fremtidige dronning. Den lille pige bliver blandt andet undervist i verdens mest talte sprog, det kinesiske mandarin, og hun taler engelsk med sin farmor, dronning Sofia, og sin engelske barnepige.

Leonor vil ikke blive taget i ed til sin stilling som kommende dronning af Spanien, før hun er 18 år gammel. Det vil sige, at hvis hendes far abdicerer eller dør, før hun når at blive myndig, vil tronen sandsynligvis blive overrakt til den nærmeste voksne mandlige slægtning til kong Felipe VI.   Tre generationer af Borbón's
   27. december 2005 - Leonor møder pressen på Lanzarote, første gang siden fødslen.

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz

Leonor blev døbt på Palacio de la Zarzuela den 14. januar 2006, af ærkebiskoppen af Madrid, Antonio Rouco Varela. Ligesom sin far, der blev døbt i 1968, blev Leonor døbt med vand fra Jordanfloden efter det spanske kongehus' tradition. Hun fik yderligere navnene de Todos los Santos (af alle de hellige), en Bourbón-tradition. Hendes faddere var hendes farmor og farfar, kong Juan Carlos og dronning Sofía.

Navnet Leonor var meget populært i den spanske historie, især i middelalderen, hvor flere Infantas i det gamle kongerige Castilla blev døbt Leonor. 

    Dåbskjolen har været i den spanske kongefamilie siden Leonor's farfar, kong Juan Carlos
    blev døbt i den i 1938. Siden er farmand Felipe og øvrige børn i familien blevet døbt i den.
    7. juni 2006: Infanta Leonor "præsenteres for Jomfru Maria" i Basilica of Our Lady of 
    Atocha i Madrid - en gammel tradition i den spanske kongefamilie. 
   Leonor's 1 års fødselsdag, 31. oktober 2006 - Letizia var her gravid i 3. måned.
   En glad og nybagt storesøster foran the Ruber International Hospital, 4. maj 2007.
   September 2008; En veloplagt Leonor starter i børnehave.
   September 2012: Tre generationer, en regent og to kommende.
    Leonor d. 19. juni 2014; dagen hvor hendes far bliver indsat som Konge af Spanien.
   Leonor anno 2015
    Leonor i sin mors mave ... Smukke, gravide Letizia. Første billede er fra juni 2005.
   14. juli: Infanta Cristinas datter, Irene bliver døbt.

   20. august: statsbegravelse for 17 soldater omkommet i Afghanistan.
   12. oktober - Spaniens national dag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar