Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 20. september 2015

Felipe & Letizia i USA - Dag 4

Fredag besøgte kong Felipe og dronning Letizia Saint Augustine som blev grundlagt af spanierne i 1565 i staten Florida, og i dag er USAs ældste by. Byen var i anledning af sin 450 års jubilæum pyntet op til fest, og vagter i fine gamle uniformer modtog parret da de besøgte det oldgamle fort Castillo de San Marcos - og det samme ved Goverment House, hvor Felipe holdt en tale fra Kongens balkon med udsigt over parken Plaza de la Constitución.

Efterfølgende besøgte de den gamle romersk-katolske katedral Basilica of St. Augustine, som ligger med front mod parken modsat Goverment House. Hundredevis af mennesker var mødt op for at få et glimt af kongeparret. Det er kun anden gang i byens historie at der kommer royalt besøg fra Spanien; første gang var i 2001 da kong Juan Carlos og dronning Sofía var på officielt besøg - dengang blev balkonen på Goverment House netop døbt "Kongens balkon," efter at kong Juan Carlos holdt tale derfra.

Senere var parret inviteret til frokost af borgmesteren på Flagler College, hvor også Floridas guvernør var til stede, og fredag aften deltog parret i en middag hos Spanien/USA Forum - sidste punkt på deres fire dages officielle USA-besøg. Her råbte de øvrige gæster "Viva Espana! Viva! Viva El Rey! Viva!" efter Felipe sluttede sin tale med "Viva St. Augustine!"


   Goverment House
 
   Basilica of St. Augustine / Plaza de la Constitución
   Frokost på Flagler College
Ingen kommentarer:

Send en kommentar