Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 28. november 2014

Kongejagt i festlige sokker

Torsdag fandt den store årlige kongejagt sted i Gribskov. Dagens vært, prins Henrik var traditionen tro hoppet i festligt og farverigt jagttøj - noget der nærmest kunne ligne udklædning. Prinsgemalen holder af røde knælange sokker, det har vi set adskillige gange før, men igår var det noget der mest af alt mindede om skisokker, der varmede den nederste del af Prinsgemalens royale ben.
Til gengæld havde farmand vist lånt sin yngste søn et par af de "almindelige" røde sokker, prins Joachim - der aftenen forinden i øvrigt besøgte DR's "Aftenshowet" for at fortælle om sin tur til Laos - matchede ihvertfald Bamses kære ven, Kylling, på det nederste af sine lange stænger.

Klokken 8 holdt Prinsgemalen og hans følge på 20 jægere, morgenparole på trappen ved Fredensborg 
Slot, inden de kørte til Gribskov. Følget bestod af både danske og udenlandske gæster/venner af Regentparret, samt et par lokale jægere. Desuden slog kronprins Frederik sig til flokken senere på dagen.

Vejret var skønt og stemningen høj, og alle håbede på en fantastisk jagt, hvilket man vist også kunne sige det blev. For jægerne - ikke dyrerne!!  Der blev nedlagt én ræv, tre kronhjorte og flere stykker råvildt og dåvildt, så det samlede resultat nåede op på 51.

"Det har været en god jagt," sagde prins Henrik, da han sammen med dronning Margrethe og sine to sønner, bagefter takkede de mange hjælpere, der havde været med ude i skoven. Vildtet blev lagt frem til en såkaldt vildtparade på Fredensborg Slotsplads, og efter at have beundret de flotte dyr gik jægerne og deres koner indendørs for at klæde om til den store jagtmiddag på slottet.

1 kommentar:

  1. Kære Royalisten. Er det muligt at komme i kontakt med dig ang. brug af, hvad jeg formoder, er dine billeder til en eksamensopgave? :-)

    SvarSlet