Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 16. november 2014

Felipe & Letizia til mindeceremoni

Kort før deres bryllup i maj 2004, deltog det spanske kongepar i mindehøjtideligheden for ofrene efter terrorangrebet mod fire nærtog i Madrid (11. marts) hvor 191 mennesker omkom, og over 2000 blev såret. Og igen i juli sidste år, da en voldsom togulykke i Galicien-regionen i det nordvestlige Spanien, kostede 79 mennesker livet.

Og i mandags var kongeparret så til stede ved mindeceremonien i den lille by Bullas, i den syd-østlige provins Murcia, for de 14 mennesker der lørdag aften (8. november) mistede livet på tragisk vis, da deres bus styrtede ned ad en dæmning. De rejsende var på vej hjem fra et religiøst besøg i Madrid, og blandt ofrene var bl.a. den lokale præst.

Jeg synes virkelig det er rørende at se den omsorg, både Felipe og Letizia viser de pårørende. Der blev ikke bare holdt en upersonlig tale og givet et lille vink til den store forsamling af sørgede familiemedlemmer, nej der blev vist ægte menneskelig omsorg, i form af varme knus og kys, og blikke der tydeligt viste, at de kongelige oprigtigt følte en stor smerte på de efterlades vegne. Kinder blev aet og folk fik et trøstende ord med på vejen - meget personligt og virkelig, virkelig menneskeligt. Det varmer om hjertet at se sådan en gestus, synes jeg. Kæmpe 'thumbs up' herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar