Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 5. november 2014

Mary i Sydafrika

Søndag indledte kronprinsesse Mary sit officielle besøg i Sydafrika (2.-5. november). Hun har på turen følgeskab af  handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, som virker til at være en frisk fyr.
På førstedagen besøgte de to Stellakaya Winery, og talte med vinproducenten Ntsiki Biyela, der er en succesfuld kvindelig entreprenør inden for vinindustrien i Sydafrika. Der blev da også budt på en lille smagsprøve, men om den sydafrikanske vin er bedre end svigerfars franske, melder historien ikke noget om.

Søndag aften deltog Kronprinsessen og Ministeren i en middag med repræsentanter fra LGBTI-miljøet i Cape Town. LGBTI står for lesbian, gay, bisexual, transgender og intersex. 


Mandag den 3. november

Kronprinsesse Mary og Mogens Jensen besøgte LoveLife Youth Centret, der arbejder med uddannelse og oplysning omkring HIV/aids blandt unge. LoveLife er Sydafrikas største nationale HIV/aids-forebyggelsesinitiativ rettet mod unge. 

Det skal siges, for god ordens skyld - og i tilfælde af at anti-royalister skulle læse med, og bare vil have nedlagt kongehuset "fordi de laver for lidt"(!?!?) - at Kronprinsessen havde flere punkter på dagsordenen, under hele besøget i Sydafrika. Her tager vi blot de begivenheder med, der passer til de billeder vi har valgt.

Klokken 19 mandag aften deltog Kronprinsessen og Ministeren i en reception med de danske virksomheder, der deltager i design- og arkitekturfremstødet ’Danish Design Business Mission’. Tirsdag den 4. november

Kronprinsessen (og Mogens Jensen) besøgte tirsdag Brothers for Life i Johannesburg. De har blandt andet til formål at involvere mænd i kampen mod kønsbaseret vold. Under besøget overværede "vores to udsendte" en rundbordssamtale med et Community Action Team, der arbejder for at mobilisere lokalsamfundet til at ændre adfærd på områder som kønsbaseret vold og smitte af HIV/aids. Samtalen havde fokus på emner som normer, værdier og kønsroller i samfundet.

Senere på dagen gik turen til en mobil diabetesklinik doneret af Novo Nordisk til førstedame Bongi Ngema-Zumas Fond, der har til formål at bekæmpe og forebygge diabetes. Under besøget fandt en pre-launch af Novo Nordisks ’Changing Diabetes® Cycling Relay Teams 2014’ sted for at sætte fokus på indsatsen mod diabetes. 

O

Ingen kommentarer:

Send en kommentar