Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 14. april 2016

Statsbesøg fra Mexico - Gallataffel på Fredensborg

Præsident Enrique Peña Nieto følte sig godt og varmt modtaget i Danmark, hvor han som den første mexicanske præsident nogensinde er på officielt besøg. Det kom frem i hans tale under gallamiddagen onsdag aften, hvor han lagde vægt på den hjertevarme modtagelse han og hustruen Angélica Rivera havde modtaget. Han citerede Babettes Gæstebud og sagde, at han også følte denne gallamiddag blev uforglemmelig i al evighed.
 
Der var også da tænkt på alle detaljer, for gæsterne gik til bords til tonerne fra den kendte latin-amerikanske sang, Bésame Mucho, hvor teksten blandt andet handler om at blive kysset, som om aftenen er den sidste. 


Det er fast kutyme under et statsbesøg, at når det pågældende statsoverhoved holder sin tale, så gør han/hun det på sit eget sprog. Således talte præsident Enrique Peña Nieto på mexicansk, mens Dronningen talte til sine gæster på dansk. Hver gæst har så fået en kopi af talerne, så de kan læse med på deres eget sprog. Bortset fra talerne foregår al kommunikation normalt på engelsk, med mindre man har et andet fælles sprog. Det var ikke gældende denne gang, da det kun er prinsesse Marie der taler spansk - og derfor var det nok ikke helt tilfældigt at netop hun blev placeret mellem to fra den mexicanske delegation under middagen,

Og når Dronningen indbyder til gallamiddag er intet overladt til tilfældighederne. Der er altid lagt store kræfter i at sammensætte den helt rigtige menu og finde vine, der passer til. Således var middagen i aftes på Fredensborg Slot, ingen undtagelse:

Gedde soufle 
​Grønne asparges, ramsløg. ørrederogn 
Glaceret frilandsgris 
​Jordskokker, majroe, morkler 
Roquefort tærte
Baba au rhum
Syltet kumqats 
---
La Cigarelle du Prince 2013, Cahors
Chateau de Cayx 1989, Cahors - Jeroboam
Moët et Chandon, Cuvée special M&H.

​Musikken blev som altid leveret af Den Kongelige Livgardes Musikkorps, og de smukke blomsterdekorationer bestod af tætte buketter af azaleaer, påskeliljer og nelliker, som alle stammer fra Fredensborg Slotshave. Blomsterne var holdt i gule og gyldne forårsnuancer og opsat på en spillestage i sølv, med et hvidt stearinlys i midten. De kongelige bar i aftenens anledning mexicanske ordner, som netop var i en frisk gul farve der matchede til blomsterne.

Blandt de fornemme gæster var også en helt særlig gæst, som var specielt inviteret efter ønske fra det mexicanske præsidentpar; nemlig skuespiller Mads Mikkelsen. Han har i mange år været populær i udlandet i både film og tv-serier, og det lader til at han har sig et par mexicanske fans i præsidenten og hans kone.

   Den smukke bordopdækning:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar