Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 15. april 2016

Statsbesøg fra Mexico - Dag 2

Når andre landes statsoverhoveder besøger Danmark - og Fredensborg Slot - er det en gammel tradition at gæsterne ridser deres navne i et stykke glas, som så efterfølgende bliver sat i ruden i et af vinduerne på slottet. Det startede i Havesalen, men traditionen har efterhånden stået på det sidste halvandet århundrede, så med tiden er de fine signaturer blevet fordelt ud i flere rum, bl.a. Fyrstesalonen, Gardersalen og forskellige soveværelser. Hvor på slottet det mexicanske præsidentpars griflerier bliver placeret er endnu uvist, men at de er blevet udført umiddelbart inden parret forlod Fredensborg torsdag, er ganske vist ... 

Anden og sidste dag af statsbesøget blev indledt klokken 10.15 hvor Angélica Rivera sammen med kronprinsesse Mary besøgte Børnehaven Ådalen i Kokkedal. Her fik præsidentfruen et indblik i en af Marys hjertesager, nemlig Mary Fonden, som har særlig fokus på mobning. Samtidig besøgte Kronprinsen og præsidenten en erhvervskonference i Dansk Industri, og efterfølgende besøgte præsident Enrique Peña Nieto Christiansborg, hvor han mødte Folketingets formand, Pia Kjærsgaard og Statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Klokken 16 ankom Præsidentparret og Kronprinsparret så til Tjørnegårdsskolen i Gentofte, for at få fremvist skolens brug af LEGO i undervisningen.  LEGO Education har til formål at gøre undervisning sjov og lærerig, og henvender sig til forskellige klassetrin. Kronprinsparret og Præsidentparret besøgte først en 2. klasse, hvor eleverne anvender LEGO til øvelser, der fokuserer på kreativitet og hukommelse, mens en 5. klasse demonstrede, hvordan LEGO anvendes i matematik.

Klokken 19 var det så Præsidentparrets tur til at sige Danmark og den kongelige familie tak for invitationen og gæstfriheden. Det skete ved den såkaldte returmiddag, som i dette tilfælde foregik på  Hotel d´Angleterre på Kongens Nytorv. Umiddelbart efter returmiddagen klokken 22, tog Præsidentparret mod lufthavnen for at vende næsen hjem til Mexico.

   Erhvervskonference i Dansk Industri:
   Tjørnehøjskolen:

   Returmiddag på Hotel d´Angleterre:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar