Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 29. april 2016

Konungens fødselsdag


Ærligt, så er han personligt ikke min kop te, kong Carl Gustaf, men nu fylder han 70 og sådanne større kongelige begivenheder med deltagelse fra alle de øvrige europæiske kongehuse - vores eget inklusiv - dem vil jeg alligevel ikke gå glip af. Jeg kan lide Kongens familie og hans kongelige gæster, så hans fødselsdag får alligevel sit eget "kapitel" herpå bloggen ...

Carl Gustaf Folke Hubertus blev født den 30. april 1946, og tiltrådte den svenske trone da han var 27 år gammel. Det gjorde han efter sin farfar, kong Gustaf VI Adolf, den 15. september 1973. Tre år senere blev han gift med den smukke Silvia Renate Sommerlath i Storkyrkan, og parret fik efterfølgende tre børn; kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Hele ugen har stået i fødselsdagens tegn med masser af forskellige arrangementer,  og i morgen - på selve 70-års dagen - rundes det hele af med en stor gallamiddag på kongeslottet i Stockholm med masser af fine gæster fra nær og fjern. I aften har Den Kongelige Opera og Stockholms Koncerthus arrangeret en koncert der afholdes på Nordiska museet. Mon ikke vi allerede her får nogle af de kongelige gæster at se? 

Lørdagens program starter med det såkaldte Te Deum i Slotskirken. Te Deum bruges i Sverige i forbindelse med fek.s. fødsler, bryllupper og nu Kongens fødselsdag. Det er en taksigelsesgudtjeneste og jeg tænker da at lige præcis Kongen har lidt at være taknemmelig over ...

Kong Carl Gustaf, manden der i årevis har været sin kone utro, offentligt ført sig frem på diverse stripklubber i det svenske natteliv og alt i alt bare virker tja ... ligeglad, er vel ordet. Engang synes jeg han lignede sådan en man nemt kunne få ondt af, men det har jeg nu ikke - and I'm not a fan. - Men jeg griner lidt når jeg ser et af de nye officielle billeder der er blevet udgivet i forbindelse med 70-års dagen; her sidder Carl Gustaf i en sofa og foran ham sidder hans hund, Brandy. En kvik pære i et royalt forum jeg følger legede tankelæser for hunden, og jeg synes egentlig det ser ud til at passe meget godt. Hunden sidder med ryggen til sin herre med et blik der meget snildt kunne sige: "Jeg har gennemskuet ham! Jeg giver op!"Ingen kommentarer:

Send en kommentar