Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 24. april 2016

Alexander Erik Hubertus Bertil - Sveriges nye(ste) Prins

Tirsdag den 19. april klokken 18.25 fik det svenske folk endnu en ny lille prins, da prinsesse Sofia nedkom med sit og prins Carl Philips første barn; en lille dreng. Det er den anden prinsefødsel i den svenske kongefamilie indenfor blot halvanden måned, idet kronprinsesse Victoria og prins Daniel som bekendt fik en søn den 3. marts; lille prins Oscar.

Carl Philip og Sofias lille søn kom til verden på Danderyd Sjukhus, og vejede ved fødslen 3595 gram og var 49 cm lang. Onsdag forlod den lille familie sygehuset og tog hjem til Drottingholm Slot, og torsdag offentliggjorde den nybagte farfar, kong Carl Gustaf, ved et konsilmøde at den lille gut får navnene Alexander Erik Hubertus Bertil - i daglig tale Alexander. Udover titlen Prins af Sverige, er han også blevet Hertug af Södermanland.


Fredag middag blev der holdt den i Sverige så traditionelle taksigelsesgudtjeneste, Te Deum. Det skete i Slottskyrken på Kongeslottet i Stockholm, hvor lille prins Alexanders nærmeste familie samt repræsentanter fra det officielle Sverige var samlet i kirken. Dog manglede hovedpersonen selv. Han var hjemme på Drottingholm sammen med sin mor. Den lille prins' faster, prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill var heller ikke med, da Madeleine var på arbejde i New York. Men hele familien er samlet fra i morgen og hele ugen frem, hvor Sverige markerer kongens 70-års fødselsdag.

I øvrigt var også farmor, dronning Silvia i New York da den lille prins kom til verden, så hun fik beskeden via FaceTime og kunne næsten ikke vente med at komme hjem. 

   Te Deum:

    Familien Hellqvist var naturligvis også på plads i Slottskyrkan
   Offentliggørelsen af prins Alexanders navn ved konsilmødet torsdag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar