Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

fredag den 1. januar 2016

Prinsgemalen går på pension

****** Godt nytår ******

Kapitlet 2015 blev lukket igår, og alle sad vi klar foran tv-skærmen da klokken slog 18:00 og Dronningens nytårstale tonede frem. Vores smukke, kloge, dejlige Dronning ... Der afsluttede sin traditionelle tale med en utraditionel meddelelse; Hendes mand, Prinsgemalen går, efter fælles beslutning, på det vi på godt dansk kalder pension. 


Prinsgemalen, der fylder 82 år den 11. juni, vil ikke fremover deltage i større officielle begivenheder, så som nytårskure, Folketingets åbning, ambassadørmodtagelser og statsbesøg i udlandet. Men han vil som altid være ved sin kones side - både synligt og "usynligt". 

Personligt vil jeg savne at se den livsglade Prinsgemal til officielle arrangementer, men glæder mig samtidig over at Regentparret har truffet en fornuftig beslutning; det er ganske forståeligt at en mand i Prinsgemalens alder har brug for at "drosle ned", som Majestæten udtrykte det i sin tale. 

Jeg er ked af at se alle de negative skriverier her dagen derpå, men de kommer på ingen måde bag på mig; negativitet fremfor alt - især når det kommer til Prinsgemalen, den mest (uskyldigt) udskældte mand i Danmark! Hvor er det trist og ærgerligt, men desværre sådan det er. 

Mange glemmer desværre at Prinsgemalen har været en ligeså vigtig brik i vores kongehus, som Dronningen. Uden ham, intet regentpar og ingen glad dronning. De har været et fantastisk "makkerpar" i snart 50 år, og prins Henrik fortjener så meget credit for alt hvad han har gjort for Danmark. Og ikke mindst for alt det l**t han har stået model til gennem årerne, af tilsvininger og sure opstød. 

Det er første dag i et nytår, lad os nu være positive. 

   Hofmarskal Michael Ehrenreich udsendte efterfølgende denne meddelelse:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar