Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 2. januar 2016

Nytårskur- og taffel 2016


Det nye år startede som ethvert nyt år, med store smukke gallakjoler, glitrende diademer og fornemme uniformer; kort sagt med den traditionelle Nytårskur- og Taffel i Riddersalen i Christian VII's Palæ på Amalienborg. Her deltager udover kongefamilien, regeringen, landets øverste embedsmænd og Hoffets ledelse.

Kongefamilien ankom i sædvanlig rangorden; først prins Joachim og prinsesse Marie, hun i en smuk snehvid kjole med korte ærmer der smukt matchede prins Joachims nye uniform. Normalt ser vi prins Joachim i infanteriets gallauniform, men i år var der kommet "nye fjer i hatten", om man så må sige - og godt så det ud. 

Dernæst ankom Kronprinsparret, og i år var det for mig, kronprinsesse Marys kjole der var aftenens smukkeste; en sammensætning af to kjoler. Nederst var det den blå perlebesatte kjole hun bar ved Bambi Awards i Berlin i 2014, og øverst lignede det til forveksling at den kappe hun ved sidste års nytårskur bar over en hvid kjole, kunne være blevet syet om til en kjoleoverdel med lange ærmer prydet af perler (nederst) og et flot, nærmest majestætisk fald nedover den underste kjole. Wauw!!

Sidstankomne bil var Store Krone, som fra Fredensborg bragte hovedpersonerne, fronning Margrethe og prins Henrik til aftenens fest. Hun i den dueblå kjole hun første gang bar ved det hollandske statsbesøg sidste år, og igen da hun den 16. april fejrede 75-års fødselsdag på Fredensborg. 

Ved årets første og fornemmeste fest i kongehuset stod menuen på fisketerrin med gele af grønne tomater, fennikel og selleri crudite til forret. Herefter blev der serveret dyreryg med vildtsauce, sauteret majs og pommes anna, en grøn salat med rødbede og vinaigrette og til slut roulade med pomerans.
 
I glassene blev der udover den obligatoriske Rosenborgvin, som efter sigende smager ganske forfærdeligt, skænket vin fra prins Henriks slot, Chateau de Cayx, årgang 1999. Og naturligvis skulle der også skåles for det nye års komme i champagne, Moet et Chandon, Cuvee speciale M/H.

Vores smukke prinsesser


3 kommentarer:

 1. Hvis ret skal være ret i forhold til hvem,der kom først af de kongelige til den 1.1 nytårstaflet,så var det 1:Prinsesse Elisabeth 2: Prins Joachim og Prinsesse Marie 3: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary og 4: Regentparret.

  SvarSlet
 2. Jeg tror, overdelen på kronprinsessens kjole er nysyet - og ikke kappen, der er syet om.

  Prinsesse Elisabeth kommer vist ind ad en sidedør nu, fordi hun er blevet så dårligt gående.

  SvarSlet
 3. Du har ret i at prinsesse Elisabeth ankommer før resten af kongefamilien, Lene - men som du kan se er det selve kongefamilien, altså Regentparret, Kronprinsparret og Prinseparret jeg skriver om - og som Stella skriver så ankommer prinsesse Elisabeth ikke længere til den røde løber. Derfor har jeg ikke nævnt hendes ankomst, ligesom jeg heller ikke nævner de øvrige gæster. Men godt med er vågent blik :-)

  SvarSlet