Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

onsdag den 6. januar 2016

Pascua Militar i Madrid ... og Helligtrekongersaften

Hvert år den 6. januar afholdes der nytårs militærparade ved det store smukke kongeslot, Palacio Real i Madrid. Kong Felipe og dronning Letizia deltog vanen tro ved Pascua Militar-paraden, og efterfølgende hilste de og ønskede godt nytår inde på slottet, til de mange deltagende militærfolk. 

Dagen er blevet fejret i Spanien siden 1782, hvor spansk militær vandt et vigtigt slag på Mallorca netop på Helligtrekongersdag , og den daværende konge, Carlos III, erklærede, at fremover ville militæret blive hædret på denne dag. Dermed var det i år 234. gang at Pascua Militar blev fejret.


Kort efter at Pascua Militar-ceremonien var slut tirsdag eftermiddag, kørte kongeparret og deres to døtre, prinsesserne Leonor og Sofía på familiebesøg hos pigernes morfar, Jesus José Ortiz - en fast begivenhed i den lille familie på Helligtrekongersaften. I Spanien får børn gaver på denne aften og venter derfor spændt på at de hellige tre konger skal komme - præcis som børn her i Danmark og mange andre steder i verden, med spænding venter på julemanden den 24. december. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar