Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 17. januar 2016

Harald & Sonja; Kongepar i 25 år

Den 17. januar 1991 døde Kong Olav V. Dermed blev hans søn, Kronprins Harald Norges nye konge: Kong Harald V. Det er 25 år siden netop i dag.


25 år skal markeres, og det er de blevet - og bliver det naturligvis særligt i dag. Vores egen Dronning samt det svenske kongepar var blandt gæsterne da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit igår lagde hjem til den mere private del af fejringen, med en middag i deres hjem Skaugum i Asker.

Her deltog hele familien samt som sagt dronning Margrethe, kong Carl Gustaf og dronning Silvia - og hele flokken blev foreviget af fotografen Lise Åserod. Den eneste der mangler på billederne er kronprinsesse Mette-Marits søn, Marius som igår aftes deltog i en skolefest i stedet. 


Selve jubilæumsdagen - i dag, søndag  - blev indledt med en gudstjeneste i Slotskapellet klokken 11.00, hvor naturligvis Kongeparret og deres familie deltog, samt deres nordiske royale gæster og repræsentanter for det officielle Norge.

Samtidig åbnede arrangementet på slotspladsen med et hav af aktiviteter for børn og unge, med mulighed for at prøve en masse forskellige OL-discipliner, som bl.a. Skihop og snowboard. Efter gudstjenesten kom også kongefamilien ud på pladsen - både for at møde nogle af de mange tusinde deltagere, og for selv at prøve aktiviteterne. Arrangementet var en del jubilæumsgaven fra regeringen - den anden del var en festforestilling i Universitetets aula sidst på eftermiddagen. Her bød statsminister Erna Solberg kongefamilien velkommen, inden de sammen fulgtes ind i varmen.


Det hele blev afsluttet med en middag på slottet søndag aften, hvor disse skønne billeder bl.a. blev taget; Kongeparret og deres nordiske royale gæster og nære venner:

... Og hele flokken:

Jubilæumsdagen i billeder:

februar starter Ungdoms-OL på Lillehammer, og i dag blev faklen med OL-ilden til ført over slotspladsen. Det var prins Sverre Magnus som havde fået æren af at bære bære ilden. 

Dronning Margrethe nøjedes med at kigge på vinteraktiviteterne inde fra varmen, mens hun
nød en cigaret ... Inden eftermiddagen bød på festforestilling på Oslo Universitet.


Lørdag d. 16. januar / Skaugum:

Marius var ikke med lørdag aften på Skaugum - til gengæld var han på pletten med sit snowboard lørdag eftermiddag, hvor han sammen med den professionelle skiløber Kim Daniel Jonasson, testede den skibakke der er blevet lavet på trappen foran kongeslottet i Oslo.


Kong Olav døde om aftenen den 17. januar 1991, og slotspladsen blev hurtigt fyldt med lys og blomster - 25 år senere tændtes der igen lys på slotspladsen for den afdøde konge.
1991:
2016:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar