Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 27. juli 2014

Familiehygge på Gråsten Slot

En fast årlig begivenhed i kongefamilien, er sommerferien på Gråsten Slot. Her har familien gennem årtier været samlet en uges tid i løbet af sommeren - en tradition der startede i dronning Ingrids tid, hvor hendes tre døtre hver især havde stiftet familie og i hverdagen boede langt fra hinanden. På Gråsten blev de samlet, og den tradition har de tre søstre, dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie ført videre. 
I dronning Ingrids tid kom de der med deres børn gennem mange, mange somre - og i dag har børnene forlængst selv fået børn og kommer der med dem, så der er efterhånden tre generationer samlet når sommerferien står på.


I torsdags stod den så på den store familiefotografering i slotsparken. Her var hele dronning Margrethe og prins Henriks familie samlet, mens prinsesse Benedikte havde fået selskab af sin ældste datter Alexandra og hendes mand og børn. Dronning Anne-Marie var rejst hjem til Grækenland igen, efter at have tilbragt et par hyggelige dage med sine to søstre.


Torsdag aften stod den så på besøg i Slotskirken, hvor godt 200 havde købt billet for at høre prinsgemalen recitere sine egne digte på sit franske modersmål, i den lune sommeraften.
Blandt tilhørerne var også dronningen, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte, prinsesse Alexandra af Berleburg og hendes mand grev Jefferson. 

Prinsgemalen læste op fra sin digtsamling "I mine lykkelige nætter", og bagefter blev den danske oversættelse læst op af skuespilleren Lars Thiesgaard.


Fredag morgen var Regentparret og prinsesse Benedikte stået tidligt op, for at overvære vagtskiftet.

Sidste søndag, hvor dronning Anne-Marie stadig var på Gråsten 


2 kommentarer:

  1. Were the pictures you post of Frederik and Mary not from the concert you do not say they attend

    SvarSlet
  2. Check out the text again, it says: "Blandt tilhørerne var også dronningen, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt..." So yes, Frederik and Mary WERE mentioned (kronprinsparret)

    SvarSlet