Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

lørdag den 9. november 2013

Letizia - fra nyhedsvært til kronprinsesse

Jeg har ikke tidligere beskæftiget mig voldsomt meget med det spanske kronprinsepar, Felipe og Letizia her på bloggen - det sker så nu... Her med et lille portræt af den smukke kronprinsesse :-)


Doña Letizia, kronprinsesse af Spanien, prinsesse af Asturien blev født i Oviedo i Spanien, den 15. september 1972 som Letizia Ortiz Rocasolano, som den ældste af tre søstre. Før hun blev gift med den spanske kronprins Felipe var hun den mest populære nyhedsvært på spansk TV. Hun rapporterede bl.a. live fra New York under terrorangrebet 11. september 2001, og fra krigen i Irak i 2003.

Det var kærlighed ved første blik for Felipe, da han første gang mødte den smukke journalist under en privat middag i Madrid - men det krævede fire telefonopkald, før Letizia sagde ja til at ses igen. Det lykkedes parret at holde deres forhold hemmeligt i et godt stykke tid, hvilket ellers ser ud til at være en næsten umulig opgave for nyforelskede kongelige (nåh ja, og andet godtfolk)
Den 1. november 2003 udsendte det spanske hof så en meddelelse om, at kronprinsen var blevet forlovet med sin udkårne, og samme eftermiddag var der pressemøde på slottet, hvor forlovelsesringen - og parret i sig selv, naturligvis - blev præsenteret for pressen.

Brylluppet fandt sted i Almudena Katedralen i Madrid den 22. maj 2004 - blot en uge tidligere deltog parret ved kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup i København.
Letizia lod sig guide af sin kommende svigermor, dronning Sofia, og valgte den spanske designer Manuel Pertegaz til at kreere brudekjolen, som var et smukt mesterstykke af en off-White kjole i fed silke med broderi af sølvtråde og et 4,5 meter langt slæb. Hun bar de samme diamanter og tiara som dronning Sofia bar ved sit bryllup med kong Juan Carlos i Athen i 1962. - Forhåbentlig får, og har, Letizia et langt bedre og lykkeligere ægteskab med Felipe end det hendes svigerforældre har. Sofia aflyste sit eget guldbryllup sidste år, da det var blevet offentligt kendt at hendes mand kongen igennem mange, mange år har "dyrket" andre kvinder ved siden af - og vist endda slet ikke så lidt af slagsen! (Slambert!!!)

I lang tid spekulerede man i Spanien på, om parret nogensinde ville få nogle børn, især gik bekymringerne på at prinsessen var sygeligt tynd - men den 31. oktober 2005 så lille prinsesse Leonor dagens lys, og halvandet år efter kom så lillesøster Sofia til verden, den 29. april 2007. 
Familien bor på La Zarzuela Paladset i Madrid.  

I februar 2010 døde Letizias yngste søster, Érika Ortiz Rocasolano blot 31 år gammel, det var ganske forståeligt en kæmpe sorg for Letizia. Søsteren blev fundet i sin lejlighed i Madrid, død af en overdosis. Hun havde i flere måneder jævnligt været sygemeldt fra sit job pga. depression.

Letizia virker til at have et særdeles nært og varmt forhold til især sin svigermor, dronning Sofia. De to ser ud til at hygge sig aldeles godt i hinandens selskab.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar