Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 7. april 2011

♔ En uge til tvillingedåben ♔

Det bliver en dåb i vandets tegn, når de to små kongelige tvillinger, næste torsdag, den 14. april, skal have deres navne. - Formentlig fire hver, som der er tradition for i den kongelige familie.

Højtideligheden foregår i Holmens Kirke, som historisk har været kirke for søens folk, og hvor far, kronprins Frederik, selv blev døbt tilbage i 1968, og fik navnene Frederik André Henrik Christian.
Dåben starter klokken 15.30, og det er kongelig konfessionarius, Københavns forhenværende biskop, Erik Normann Svendsen, der skal døbe børnene.

Prinsesse Marie er blandt Mary og Frederiks "udvalgte", der får det ærefulde hverv at skulle stå fadder til tvillingerne. Kronprins Frederik har betroet sin svigerinde den helt særlig rolle under den kommende dåb. Hvem, der ellers får tjansen vil kronprinsparret formentlig forsøge at holde hemmeligt til selve dåbsdagen.

Efter dåbsceremonien vil alle gæsterne sejle i en kanalbåd fra kirken til Amalienborg. Det fremgår af det officielle program.
Kronprinsparret, regentparret, Marys far og stedmor, samt alle fadderne vil dog køre i bil tilbage til Amalienborg.

Efterfølgende vil Mary og Frederik holde reception for deres dåbsgæster i den smukke nyrestaurerede Riddersal, i Frederik VIII's palæ på Amalienborg, mens en mindre kreds af de nærmeste venner og familien også vil spise middag sammen i Taffelsalen.
Riddersalen - med kig til farmor og grandpapa's palæ, på modsatteside af
Amalienborg slotsplads.
Taffelsalen med de imponerende spejlvægge og smukke lysekroner.

Desværre er der flere afbud til barnedåben, feks. kommer der ingen repræsentanter fra det svenske kongehus, og kronprins Haakon og Mette-Marit er på officielt besøg i Ghana, så de har også måtte takke pænt nej. Både kronprinsesse Victoria, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er faddere til prins Christian.


3 der ikke bliver at finde blandt gæsterne næste torsdag - samt billede fra kronprins Frederiks barnedåb i 1968.

Et bud på nogle af fadderne, kunne være den græske prins Nikolaos, dronning Anne-Maries næstældste søn. Hans to ældre søskende, kronprins Pavlos og prinsesse Alexia stod hver især faddere til Christian og Isabella, da de blev døbt i henholdsvis 2006 og 2007. Også én af prinsesse Benediktes tre børn, prins Gustsav, prinsesse Alexandra eller prinsesse Nathalie vil formentlig være at finde på fadder-listen, samt nogle af kronprinsparrets private venner, og Marys søskende - hvoraf den ældste søster, Jane Stephens, stod fadder til prins Christian.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar