Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 14. april 2011

♔ Prins Vincent & Prinsesse Josephine ♔

Endelig kom dagen som sådan en vaskeægte royalist som jeg, har ventet længe på - og jeg ved jeg ikke er den eneste! De royale tvillinger er blevet døbt i Holmens Kirke og nu har vi endelig fået navne på de to små puslinger:

Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sophia Ivalo Mathilda



De to små blev døbt i hver sin gamle dåbskjole – prins Vincent i den traditionelle, kongelige dåbskjole, der blev båret første gang af den senere Christian X i 1870, mens prinsesse Josephine bar en dåbskjole, der har tilhørt dronning Ingrid, og som blev fundet af dronning Margrethe under en gennemgang af genstande, som havde været gemt væk siden dronning Ingrids død. Kjolen har ikke været båret før.
Også tvillingernes ældre søskende, prins Christian og prinsesse Isabella, var trukket i det fine tøj og var med på første parket ved hele dåben.

Den lille prins lå på sin fars arm, og prinsessen lå på sin mors. Den lille prins græd lidt i kirken, da han fik hældt vand i sit fine mørke hår, mens prinsessen forholdt sig roligt under hele barnedåben.

Før dåbshandlingen havde kongelig konfessionarius og tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, holdt en tale for dåbsfamilien, hvor han også lagde vægt på, at selv om det var en højtidelighed af privat karakter, så fulgte det meste af Danmark med.
- I Danmark følger vi med i den kongelige families gøren og laden, næsten som var det vores egen familie. Derfor har vi glædet os over den vellykkede tvillingefødsel, og vi har set frem til at se med ved dåben i dag. Vi er så at sige alle indbudt til festen, sagde Erik Norman Svendsen i sin tale.

Hver tvilling havde hele seks faddere ved dåben:
Lille prins Vincents faddere var Marys bror, John Stuart Donaldson, Den spanske kronprins Felipe, Fætter Gustav (Prins Gustav zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg), Hofjægermester og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slot, Baronesse Helle Reedtz-Thott fra Gavnø Slot og Marys hofdame Caroline Heering.
Den spanske kronprins var forhindret i at komme og blev således fadder in absentia som det hedder.

Lille prinsesse Josephines faddere var prinsesse Marie, Son Altesse Royale le Prince Charles de Bourbon des Deux-Siciles (fransk slægtning), Marys storesøster Patricia Bailey, Hofjægermester, lensgreve Bendt Wedell fra Frijsenborg Slot, Birgitte Handwerk (ven af kronprinsparret) og Josephine Rechner (ven af Kronprinsparret).
















































Ingen kommentarer:

Send en kommentar