Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 18. marts 2018

Anne-Marie & Konstantin - Børnene 

AlexiaAnne-Marie blev hurtigt efter brylluppet gravid, og den 10. juli 1965 nedkom hun med sit og Konstantins første barn, en lille pige. 

Alexia blev født på slottet Mon Repos på Korfu, i øvrigt samme slot hvor Prins Philip, Hertugen af Edinburgh blev født 44 år tidligere. Ved fødslen fik hun titlerne Kronprinsesse af Grækenland, Prinsesse af Danmark - men det varede kun til hendes bror Pavlos blev født den 20. maj 1967. Så blev han Kronprins og hun Prinsesse af Grækenland og Danmark.

Den 9. juli 1999 blev Alexia gift med den spanske arkitekt Carlos Morales Quintana, i den græske St. Sophia Katedral i London. Hun beholdt efter brylluppet rang af kongelig højhed via sin danske titel. Efter brylluppet bosatte parret sig i Barcelona, men bor i dag på Lanzarote i et hus, tegnet af Carlos Morales Quintana. 

Parret har fire børn:

Arrietta (2002), Ana Maria (2003), Carlos (2005) og Amelia (2007)

Gråsten, sommeren 2006:

PavlosPavlos kom til verden den 20. maj 1967 på Tatoi udenfor Athen. Han blev født som kronprins af Grækenland og Prins af Danmark, og blev efter græsk tradition opkaldt efter sin farfar, Kong Paul af Grækenland (Pavlos). 

Han blev uddannet i London på Hellenic College of London (skolen hans forældre grundlagde) og senere på Armand Hammer United World College of the American West i New Mexico, USA. Han afsluttede sin uddannelse med en Master of Science i udenrigspolitik/-service på Georgetown i USA, hvor han delte værelse med sin fætter, kronprins Felipe af Spanien (nu Kong Felipe VI) 

Pavlos giftede sig den 1. juli 1995 med milliadær-datteren Marie-Chantal Miller, i Sankt Sophia Katedralen i London. 

Parret har fem børn:

Maria Olympia (1996), Konstantine Alexios (1998), Achilleas-Andreas (2000), Odysseas-Kimon (2004) og Aristidis Stavros (2008) 

Nikolaos Under eksilet i Rom kom Kongeparret tredje barn til verden - Prins Nikolaos blev født den 1. oktober 1969.

Prins Nikolaos er uddannet fra det græske universitet i London, Hellenic College of London og efterfølgende tog han sin eksamen fra det anerkendte Brown University i Providence, Rhode Island, USA. Han har siden arbejdet med både medier og bankvæsen, men er i dag landskabsfotograf med flere udstillinger bag sig.

I 2009 annoncerede kong Konstantin, at hans søn var blevet forlovet med sin kæreste gennem mange år, Tatiana Blatnik og den 25. august 2010 blev de to gift ved et storstilet bryllup på den græske ø, Spetses. Herefter blev hun Prinsesse Tatiana af Grækenland og Danmark. 

Da dronning Anne-Marie og kong Konstantin flyttede tilbage til Grækenland i 2013, besluttede prins Nikolaos og hans hustru at følge i deres fodspor. Mens Anne-Marie og Konstantin flyttede til den eksklusive lille havneby, Porto Heli, valgte Nikolaos og Tatiana at købe en stor lejlighed i Athen. Parret er begge involveret i velgørenhedsarbejde for de mange grækere , der lever under armod og fattigdom i Grækenland.

Parret har ingen børn, men i stedet har de hunden Rumi - en såkaldt græsk gadehund, hvis skæbne heldigvis blev et liv som halv-royalt kæledyr, da han fik sig et kærligt hjem hos Nikolaos og Tatiana. 

Og den 1. september 2016 blev Rumi storebror, da prins Nikolaos og hans storebror, kronprins Pavlos fandt en lille skravlet tævehvalp i området ved kongefamiliens tidligere hjem, Tatoi - Tatiana besøgte den lille hund i seks dage med mad, før den endelig følte sig tryg nok til at komme frem - og sådan blev den til et nyt familiemedlem. 


TheodoraDer gik 14 år fra Nikolaos blev født i Rom, til parret den 9. juni 1983 fik datteren Theodora. Hun kom til verden i London og fordi hun er født efter at monarkiet blev afskaffet i Grækenland, har hun aldrig officielt fået titlen "prinsesse af Grækenland". Hun er til gengæld Prinsesse af Danmark.

Prinsesse Theodora tog en række kurser i skuespil i London i 00'erne, men det var først, da hun i 2010 flyttede til Los Angeles, at der kom skub i hendes karriere. Her har hun nu efterhånden boet i en del år. 

Hun spiller sekretæren Alison Montgomery i den berømte soap-opera "Glamour", en rolle hun debuterede i tilbagevist efteråret 2011, og derudover har hun også haft forskelle teaterroller og mindre filmroller. 

Prinsesse Theodora kan ikke rigtigt lide det "postyr", som hun kalder det, der følger med at have en kongelig titel. I hvert fald ikke når det handler om hendes hverdag som skuespiller. Derfor bruger hun kunstnernavnet Theodora Greece - et navn, hun har benyttet lige siden hun gik i skole.

Theodora og kæresten Matthew:

For nylig (februar 2018) anskaffede Theodora sig en fem måneder gammel engelsk bulldog, som hun har døbt Meli - hvilket betyder honning på græsk. Meli er fundet på dyreinternatet CDMX, og dermed går Theodora i fodsporene på sin svigerinde, prinsesse Tatiana, der som før nævnt, selv har to hunde og er en stor fortaler for at man skal købe en internat-hund, hvis man vil udvide familie med en hund.

Philippos

Prins Philippos er den yngste af dronning Anne-Marie og kong Konstantins fem børn. Han kom til verden på St. Mary’s Hospiral i London den 26. april 1986. 

Prins Philippos er, ligesom sin ældste bror, Pavlos, uddannet fra Georgetown University og arbejder som finansanalytiker på Wall Street, verdens største finanscentrum. Et job som kronprins Pavlos, såmænd også havde engang. - "Jeg arbejder for at leve. Alle skal arbejde, og på det område er jeg ikke anderledes end andre," har Philippos sagt til magasinet Gotham.

Selv om Philippos ofte er at finde på lister over verdens mest efterstræbte unge kongelige, så er han en mand, der sjældent er at finde i medierne. Han dukker dog ofte op på familiebilleder med majestæter og kongelige fra både Danmark, Spanien, Grækenland og England. Faktisk tæller prinsens gudforældre dronning Elizabeths mand, hertugen af Edingburg, prins Philip, den tidligere konge af Spanien (hans onkel) Juan Carlos, den afdøde prinsesse Diana samt hans kusine, den spanske prinsesse Elena.

Philippos og hans storesøster, prinsesse Theodora, har altid haft et meget nært forhold - de blev begge født en del år efter deres tre ældre søskende. I dag bor de begge i USA - han og kæresten Gabrielle DiBuono i New York og hun i Los Angeles. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar